Ved åpningen av møtet, tok lederen forsamlingen med på en informasjon om styrets arbeid siden sist vi var sammen. Blant de gledelige meldinger lederen serverte, var at foreningen fortsetter medlemsveksten og er nå kommet opp i nær 190 medlemmer. Potensialet for vekst er fortsatt stort, vi har mange stående på vent som etter hvert er velkommen med.

Ord for dagen stod i Johan Sandbergs makt. Johan serverte et tankevekkende og godt sammensatt innlegg. Johan avsluttet sin opptreden a cappella med «Blå salme» av Erik Bye tekst og Henning Sommerro melodi.

FULL SAL: Medlemsmøte i Nesset pensjonistforening. Foto: Mellvin Steinsvoll

Etter fellessang med tonefølge av foreningens husorkester Ingar og Mellvin, ble ordet gitt til Mellvin Steinsvoll.

Fra sin plass i kommunestyret og foreningens representant i eldrerådet, tok Steinsvoll for seg den vanskelige økonomiske situasjon Molde kommune står i. Slik økonomien er, blir det i tiden fremover nødvendig både å stramme inn og skjære ned i tjenestene.

Situasjon er med et rapportert merforbruk i forhold til budsjett på mer enn 100 mill., en lånegjeld som i løpet av året 2023 vil nærme seg 5 mrd. og rentehevninger som vil få betydning for mer enn halvparten av lånegjelden, svært vanskelig, meldte Steinsvoll og fortsatte:

– I en slik tilstand, er det viktig å informere innbyggerne og være ærlig. Sannheten er at det vil være nødvendig at vi alle forbereder oss på dårligere tider. Det er riktig å si, at det er lenge siden vi eldre har hatt et større behov for å stå sammen og kjempe for våre lovfestede rettigheter, og at tjenestene vi har krav på, blir gitt nærmest mulig der vi bor. Med andre ord, det er ikke nok å kjempe mot sentralisering av tjenester, vi må stå sammen og vise klar holdning når sparekniven blir satt i felleskaka. Vi pensjonister, eldre og syke, skal ha vår del.

Som sluttappell understreket Steinsvoll viktigheten av at pensjonistene går med som medlemmer i pensjonistforeningen. «Kjøttvekta» er viktig.

På programmet videre stod «Idedugnad». Styret hadde utarbeidet noen spørsmål som ble delt ut til de fremmøtte medlemmer til gruppesamtaler. Styrets hensikt med denne idedugnaden var å gi medlemmene muligheter til å gi innspill som styret kan bruke når foreningens plan for tiltak og mål for 2023, skal utarbeides.

Medlemsmøtets siste del var viet til mer allsang, herlig servering fra søstrene Gunnhild og Karis kjøkken og åresalg med gevinster fra et rikholdig bord. Til slutt kunne leder Einar Olsen med god samvittighet, takke alle for fremmøtet til nytt godt møte i foreningen.