Dan Blekken skårer for Åsskard mot et lag fra Sunndal. Det er Romjulscup i fotball. Fotballkamper på håndballbane der tidligere fotballstorheter fortsatt kan briljere. Men det er ikke bare tidligere lokale stjerner som entrer banen i idrettshallen i Surnadal denne fjerde juledag. Spillere fra eliteserieklubbene Molde, KBK, RBK og Ranheim er representert på noen av de 17 lagene som gjør opp om tittelen Romjulsmester i fotball.

- Det er lag fra Trondheim, Orkdal, Meldal, Sunndal og Surnadal, sier daglig leder Øystein Hjelle Bondhus i Surnadal IL.

Åsskardlaget er sammensatt av tidligere fotballspillere, mens Sunndalslaget stiller et yngre mannskap som nok de fleste spiller fotball regelmessig. Men det er det som er det attraktive med Romjulscupen og dess like. Stort sett alle som rører seg med ball, enten det er for RBK eller bare på hobbybasis, kan stille. Sjøl om ære står på spill, er slike turneringer først og fremst til for å ha det gøy med fotball.

Høkkert fra Surnadal og Av og På fra Sunndal spilte finale i fjor, og forventes å være i toppen også i år. Likeså Hovmod som har vært nummer tre to år på rad. Høkkert viser god form i innledningen og slår blant annet et teknisk godt lag som Brukbar Fusal ganske lett på sin veg mot eventuelt finalespill.

Turneringen pågår hele dagen med finaler til slutt.