Det er rimelig hektisk for kjøpmann Ingolf Aarseth og hans ansatte på Bunnpris for tiden. En stor utbygging fører til store endringer og mange logistikkutfordringer når butikken samtidig skal holdes åpen for kunder.

– Vi er midt oppe i riving og vi gjør så godt vi kan. Mye skjer og vi håper kundene har forståelse for at blir litt rot og støy i tiden framover, forklarer Ingolf Aarseth. Mye av det gamle inventaret er tømt. Det gamle Europrislokalet er pusset opp. Det gamle Bunnprislokalet skal pusses opp og kafeen skal flyttes til et annet sted; i et hjørne mot aktivitetssenteret.

Ny inngang

Foreløpig er inngangen til Bunnpris der den alltid har vært og det vil den være en stund framover. Når tiden er inne, vil den nye inngangen komme på nedsida av bygget, mot sjøen.

Aarseth har en tett dialog med bygningsarbeiderne.

– Det har gått veldig bra hittil. Samarbeidet med entreprenøren har vært fint, det er veldig flinke folk. Angvik Bygg har gjort en kjempejobb!

Aarseth mener de vil holde på med byggingen til midten av juni, og målet er å nyåpne i forbindelse med Eidsvågdagene.

Den omfattende utbyggingen av Bunnpris foregår i tre faser. Fase 1 er ferdig og to tredeler står igjen å pusse opp, så det er mye igjen.

– Hva kan kundene forvente etter nyåpning?

– En større butikk å handle i med bedre plass. Og med det kan vi tilby et bedre vareutvalg og nye varer. Vi skal ha et mer spennende utvalg. Kafeen blir helt ny. Fruktavdelingen flyttes dit kafeen er nå.

Storsatsing i sentrum

– Dette er et voldsomt løft for ethvert lokalsamfunn. Noen butikker har ramlet ut fra sentrum, men samtidig har det skjedd mer det siste året enn noensinne; Europris har fornyet, Milla har fått nytt moderne lokale, og det blir ny kafé. Ellers har også Nesset Sparebank pusset opp, Montèr har fått ny hall og arbeidet med strandpromenade er i gang for fullt, så mye positivt har skjedd og skjer i sentrum. En får håpe det har ringvirkninger og at flere vil satse, sier Aarseth. De har lansert et navn på bygget som rommer Europris, Milla, Bunnpris, leiligheter med mer; Strand Torget, dette sett i sammenheng med den nye strandpromenaden som kommer like ved.

– Vi kommer til å skilte med «Strand Torget», noe som vil gjøre det enklere for folk å finne fram og vite hva vi snakker om.

Ingrid Anne Frisvoll Sandnes, som driver Millas Hårhjørne er sammen med de ansatte, storfornøyd med det nye lokalet de har flyttet til.

– Alt er nytt og fint. Det ble en kjempeforskjell. En ny giv for oss!