Trollheimen Ride og Kjørelag har mer enn 200 medlemmer fra kommunene Surnadal, Rindal og Halsa, og de har lenge jobbet med ridehallprosjektet. Nå er den endelig ferdig, bare noen få ting gjenstår, som handikapheis og uterom. Søndag var kommunene, samt alle andre bidragsytere, samarbeidspartnere og medlemmer invitert til hallåpning.

Hallen ble så smått tatt i bruk allerede i desember, parallelt med byggearbeidene, og har vært i bruk siden. Leder i laget, Gro G. Løfaldli, er meget glad for at de nå har fått på plass denne hallen som alle i klubben har ventet så lenge på.

– Hallen betyr alt for oss! Dyre utendørsarrangementer som tidligere måtte avlyses ved for dårlig vær kan nå flyttes inn i hallen. Og med slike vintre som vi har hatt nå, men snø, is og kulde, er det skadelig for både hest og rytter å trene ute. Så nå slipper våre konkurranseryttere å ha noen bakdeler i forhold til konkurrentene som trener i hall hele vinteren. Det å ha gode treningsforhold betyr alt, sier hun.

Både Halsa, Surnadal og Rindal har vært med og støttet den flotte ridehallen, og søndag kveld var det altså høgtidelig åpning, med taler, overrekkelser av gaver og blomster, samt snorklipping av ordførerne i de tre kommunene. Sjampis og kanapeer, kaffe og kaker var det også å få, og etter åpningen fikk de frammøtte en smakebit av de tingene de driver med i laget, med oppvisning i sprangridning, kjøring og dressurridning.

Og for alle som har lyst til å komme og se ridehallen, blir det arrangert åpen dag førstkommende søndag, det blir pølsesteking, kake og kaffe med mer. De yngste får også muligheten til å prøve seg på hesteryggen.