I Surnadal er det tog i alle grender og i Nedre Surnadal er det tre tog. Det første starter marsjeringa og flaggviftingen allerede klokka 07.30. Da starter toget på Surnadalsøra sin gang opp til Sætergardene med retur til mat og ablegøyer på Øra. Deretter, 09.00, starter et tog som går fra Grimsmokrysset til Nordmøre folkehøgskole. Der er det frokost og leker. Og så, etter gudstjenesten i Øye kirke går skoletoget fra Øye, via sjukeheimen, til huset på Skei. Tale for dagen er ved Lise Marie Bjerknesli, og så taler russepresident Kari Yan Forslund.

Sunndal

Folkefesten i Sunndal starter klokka åtte; da spiller korps i gatene. Klokka ni deler 4. klasse ved Sande skole ut roser til beboerne på Sunndal helsetun. Klokka halv ti stiller skole- og folketoget opp i Auragata mellom Sunndal kulturhus og Sunndal næringshage. Klokka ti er det salutt ved Hov skytterlag, før toget går den vanlige ruta. Toget stopper opp ved Sunndal helsetun, der korpset spiller litt, før det går videre. Klokka elleve er det gudstjeneste i Hov kirke og tolv tale av Ildri Solbakk. Klokka ett er det gratis kino og is til barna i Hovshall, og klokka fire er det kaffe på pensjonistsenteret med tale av ordfører. Klokka seks er det matinè i Hovshall. Ellers er det feiring i ulike bygder. Programmet på Grøa ser slik ut: klokka halv to er det oppstilling ved Grøa Samfunnshus og klokka to går toget derfra, via Øverteigen og tilbake. Klokka tre er det tale for dagen ved Johan Lyche Øiestad. Det blir også leker for barna og natursti for hele familien, samt salg av mat.

Nesset

I Nesset feires 17. mai, som tradisjonen tro, i bygdene Vistdal, Eikesdal, Eresfjord, Bugge, Eidsøra, Raudsand, Ranvik, Gussiås, Rød og Eidsvåg. Som før er det salutt klokka sju om morgenen i Eidsvåg. Folketoget i Eidsvåg starter klokka halv elleve fra mellomtrinnet og har innlagt stoppested på Nesset omsorgssenter, der det blir program og opptreden av Nesset skolekorps, barnehager og barnekor, samt ord for dagen av Svanhild Kvernberg. Toget fortsetter så gjennom sentrumsgata opp til Bergtun, der det blir leker for barna, loddsalg, matsalg og fest. Det blir program på scena klokka to med sangtalentene Ida Ovedie Flåhammer Lorentzen, Ingunn og Kristin Aasen, premiering for beste toginnslag og dagens tale av Modolf Moen. På kommunens heimeside ligger program for arrangementene i alle bygdene.

Rindal, Bæverfjord og Halsa

I Rindal går toget fra Rindal kirke til helsetunet. Der blir det appell ved Ola T. Heggem og tale for dagen ved Tove Flåtten før toget fortsetter til Rindalshuset, der det blir aktiviteter og leiker. Det blir det også på Skogsletta.

I Halsa blir det program fra 10.30. Det starter med friluftsgudstjeneste ved Liatun fortsetter med kransenedlegging, tog og aktiviteter i Halsahallen fram til 14.00. Deretter er det aktiviteter i Sæter grendehus i Valsøybotn og i Enge/Rodal.

I Bæverfjord er det lagt opp til 17. mai-feiring på tradisjonelt vis. Toget går fra Korsvika i elleve-tida, og straks etter toget åpner dørene ved skolen. Som vanlig blir det også gudstjeneste i Åsskardkirka.

Ved oppvekstsenteret blir det salg av is, mat og drikke, loddsalg, og uteleker for både barn og voksne. Underholdning loves også, og det er ordfører i Halsa, Ola Rognskog, som skal holde talen for dagen.

Arrangementskomiteen ønsker vel møtt og håper alle støtter opp om arrangementet.