NORGESMESTER: Tonje Fuglås Kvendbø fra Surnadal gikk til topps i NM i nordisk jaktskyting på Oppdal i helga. Foto: Rita Aarnes

Tonje Fuglås Kvendbø fra Surnadal ble mester i kvinneklassen i nordisk jaktskyting, med poengsummen 321.

- Jeg er godt fornøyd med å vinne, selv om jeg kunne skutt bedre. Jeg leverte ikke så bra som jeg har gjort tidligere i år. Jeg bommet på to rådyrskudd og skjøt også dårligere med hagla enn jeg vanligvis gjør. Likevel holdt det til seier i dameklassen, og det er naturligvis veldig artig, sier Tonje Fuglås Kvendbø til Driva søndag ettermiddag.

Norgesmesteren forteller at poengsummene fordelte seg slik: Det ble 77 poeng på rådyrfiguren og 76 poeng på elgbanen, begge disse skytes med rifle, samt 80 poeng på jegertrap og 88 poeng på sporting. De to sistnevnte øvelsene skytes med hagle.

Totalsummen 321 poeng, er åtte poengs forbedring i forhold til fjoråret, hvor hun også ble Norgesmester, da med 313 poeng totalt.

I hver av øvelsene i jaktskyting, deles det ut grenmedaljer under NM, og Tonje ligger i skrivende stund an til å få tre medaljer: En gull og en bronse, samt at hun søndag skulle være med i en omskyting om sølvet i jegertrap.

- Vi var tre damer over 300 poeng. Nivået har økt i løpet av det siste året. Det er tøft å henge med helt i toppen.

I herreklassen har Nils Asbjørn Holten fra Surnadal JFF skutt 352 poeng, noe som sikrer en plassering blant de 15-20 beste. Søndag ettermiddag er ikke skytinga i denne klassen helt ferdig.