Verdensmester: Synnøve Solemdal gjorde jobben og sikret gullmedaljen sammen med Tora Berger, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. Arkivbilde. Foto: Magne Lillegård

Tora Berger la et flott grunnlag for Norge på første etappe. Hun traff på alt, og Norge ledet ved veksling. Synnøve Solemdal forvaltet forspranget godt, og sendte Bjørndalen ut som treer på nest siste etappe. Tingvolljenta måtte bruke tre ekstraskudd, men unngikk strafferunder. Det var en lettet og glad skiskytter som kunne feire gullmedaljen sammen med de øvrige på laget.

Feil på den elektroniske skiva til Ole Einar Bjørndalen resulterte i at veteranen måtte gå en strafferunde han ikke skulle ha gått. Bjørndalen traff på det første skuddet, men treffet ble ikke registrert. Tabben ble raskt oppdaget, og med 28,5 sekunder i fratrekk gikk gullmedaljen til Norge, på tross av at at slovenias ankermann var åtte sekunder foran i mål.

- Det hadde selvfølgelig vært artigere om jeg hadde gått først over streken, men gull er gull, sa Norges ankermann, Emil Hegle Svendsen.