Det ene flotte angrepet avløste det andre, mens gjestene ble hengende sørgelig bakpå. Etter halvspilt førsteomgang hadde det ikke vært noe å si på om heimelaget hadde ledet med både to og tre mål. Riktignok tok de ledelsen etter 20 minutters spill ved Ståla Rønningen, men dessverre ble det med denne ene scoringen for heimelaget sin del. Derimot skulle Stranda klare å utligne etter 37 minutters spill – og dette var så langt helt mot spillets gang.

I andre omgangs 11. minutt ble målscorer Rønningen ganske uforståelig tildelt gult kort etter at han falt innenfor motstanderens 16-meter, og åtte minutter senere skjedde det som kom til å bli helt avgjørende for kampen. Ballen traff sunndalsforsvarer Eivind Lervik i handa innenfor 16-meteren. Dommeren Kristoffer Johansen fra Varteig IL gav rødt kort og marsjordre til Lervik i tillegg til straffe for Stranda. Denne ble kontant satt i nettet, og dermed var gjestene plutselig i føringen med 1-2.  Ti minutter senere var det klart for nok en Stranda-scoring og tre minutter før full tid fastsatte gjestene sluttresultatet til 1.4.

Sunndalstrener Egil Ruud uttalte like etter kampslutt at han var godt fornøyd med første del av kampen. Men etter utvisningen ble det for vanskelig, og heimelaget ble kjempet ut av stilen. Å spille så stor del av andreomgangen med en mann mindre gjorde at hans gutter rett og slett gikk tom for krefter.