Ifølge lensmann i Sunndal, Hallvard Vermøy, fikk politiet rundt klokka 15.30 melding om at noen hadde kommet over en ukjent person i en bolig. Meldingen gikk også på at vedkommende hadde oppført seg truende, og at en kniv hadde vært involvert i hendelsen.

– Det var forsåvidt en dramatisk melding, sier Vermøy.

Politiet i Sunndal fikk bistand fra Kristiansund, blant annet med en hundepatrulje. En større aksjon ble iverksatt. Politiet gikk også fra dør til dør i boligområdet og spurte om naboer hadde sett noe.

Etterforskning pågikk utover ettermiddagen og kvelden onsdag.

Etter hvert fikk politiet avklart at det som ble varslet i meldingen, med all sannsynlighet ikke medførte riktighet.

Aksjonen ble avblåst rundt klokka 19.30 onsdag kveld.

Vermøy er klar over at det kokte på sosiale medier i Sunndal utover kvelden i går.

Flere skrev at noen hadde gått rundt med en machete i boligområdet, og det var mange som fryktet for barna sine og var redde. En del satte også hendelsen i sammenheng med flere hendelser på Sunndalsøra den siste tida, hvor en mann har oppført seg truende og begått skadeverk ved flere anledninger.

Dette reagerer lensmannen kraftig på.

– Folk må virkelig tenke seg om før de skriver slikt. Det var ingen sammenheng mellom disse sakene, sier Vermøy. Han minner om at slike ytringer kan bidra til å skape frykt i lokalsamfunnet. Det er også straffbart å framsette usanne påstander om andre på nett.