TIL SUNNDAL: De Lillos. Foto: Colin Eick

Det er Sunndal sparebank som inviterer til konserten, som en del av markeringen av bankens 120-årsjubileum.

Mye skal foregå fredag 22. juni.

Dagen starter allerede klokka 13.30 med konsert med Silje Sirnes Winje, kjent fra Barne-tv, rettet mot barn i kommunens barnehager, deretter blir det "Ring of Fire," Johnny Cash-show med Frode Bredeli Aarsbog med band, samt lokal gjesteartist Monica Breen. De Lillos trenger neppe noen grundigere presentasjon, bandet regnes som et av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og fram til i dag. De Lillos blir ofte sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne ofte omtalt som et av de "fire store" norske rockebandene fra denne perioden.

De Lillos entrer scenen i festivalteltet på Øratorget litt utpå kvelden, og så avsluttes jubileumsmarkeringen med bandet Kind of Blue. Også et band som bør være kjent for det lokale publikummet. Blues-funk-soul-rock bandet har lang fartstid. For et par år siden ble de gjenforent etter en "pause" på nesten ti år. Bandet består av John Rasmus Leinum, Jan Erik Myren, Ivar Sandbukt, Lars Måløy og Arild Håkonsen.

Programmet som markerer Sunndal sparebanks 120-årsjubileum er tenkt å være en gave til lokalsamfunnet, understreker banken i en pressemelding. Prgrammet er lagt opp med tanke på å favne et så bredt publikum som mulig.

Hele programmet er gratis, men det blir billetter på de to siste konsertene på grunn av at det bare er et begrenset antall som kan slippes inn.