LESTE MYE: Elevene feiret sin bokseier med marsipankaker. Foto: Elin Høstmark

Bokormen snek seg inn i elevenes hverdag i midten av januar og ga dem ulike oppdrag. Ingen visste hvem Bokormen var, det kunne være hvem som helst.

Elevene på Sande ville slå Bokormen, og de neste ukene ble det mye lesing.

Bokormen kom med flere oppdrag undervegs; de skulle skrive dikt, skrive om forfatteren av boka «Prikkesyken»; Bjørn Rørvik, og skrive om ulike sjukdommer. Denne uka fikk de i oppdrag å lage flere marsipankaker. Så fikk de onsdag plutselig beskjed om at de skulle møte opp på skolens bibliotek med ei pute hver. Spente møtte de opp, og bibliotekar Anne Wirum sto der klar med boka «Prikkesyken» som hun leste for elevene, mens de satt på putene sine. Wirum leste om doktoren som ga sjokoboller, kake og brus som medisin til dem som var sjuke, ja visst hjalp det, men det tok noen dager før prikkene forsvant.

Bakerst i boka var det en ny beskjed fra Bokormen; hvis ikke elevene snarest fikk bruks og kake ville de få Prikkesyken! Det ble en festlig avslutning på leseprosjektet Bokormen, og en velfortjent premie: for elevene hadde ikke bare klart å lese 170 bøker; de hadde lest 200 til sammen. I tillegg hadde de klart å løse alle oppdragene de hadde fått av Bokormen. Elevene fikk også ha putekrig i feiringen over seg sjøl og sin leseseier.

Wirum forteller at det aller viktigste med prosjektet er å skape leseglede, og å motivere elevene til å lese. Og på kjøpet får man med dette; økt lesehastighet og økt forståelse for tekst og innhold, i tillegg til at man lærer grammatikk, rettskrivning og mer.

– Det er artig å lese bøker, synes Sara Meek og Seinab Sarif, som har lest henholdsvis 6 og 7 bøker hver.

– Prikkesyken var en artig og spennende bok, mener Maren Strandheim og Malin Birkestøl. Den handlet om oppdragene de har fått, og dermed så elevene en sammenheng og en rød tråd i alt. De har lest mange forskjellige bøker de siste ukene. Malin forteller at hun var med og bakte kaker, men at de ikke fikk vite hvem som skulle ha dem. De fikk i oppdrag fra Bokormen å lage «kaker til 40 menn». Det ble fire flotte kaker.

– Jeg visste ikke at vi skulle spise dem sjøl!

Les mer om leseprosjektet Bokormen og de artige fagdagene i matte i vår store reportasje fra Sande skole i fredagens papirutgave av Driva.

Hva annet kan du lese om i Driva, som er i salg nå? Her er noe av det du finner i vår fredagsutgave:

* Undersjøisk tunnel relanseres

* Sier ja til skuterkjøring

* Åpner for Europris

* Barnas kulturhusdag i Surnadal

* Mikael Wiehe i Sunndal

* Kortreist: skitur i Surnadals lysløyper

* Rindal skole i Sæterlia

* Nesset sparebank cup

Og mye mer..