Foto: arkiv

Fjord1 MRF innførte lørdagsrute på ferjestrekningen Kvanne-Rykkjem julaften og nyttårsaften i år. Dagene er kommer begge på hverdager. Uforståelig for pendlerne til aluminiumsverket på Sunndal. Med lørdagsrute kom de seg nemlig ikke på morgenskift uten å kjøre om Oppdal eller overnatte på Sunndal.

– Vi pendlere må tåle nok innskrenkninger på ruta ellers i juledagene om det ikke skal begrenses på ørkedag også, sier pendler Geir Berntsen.

Pendlerne til tidligskiftet på Sunndal tar 05.15 ferja, mandag til fredag. Lørdager går den første ferja 06.30.

Takker Grønnes

Berntsen tok problemet opp med ferjemannskap og leder i Surnadal Senterparti, Einar Grønnes.

Han tok det i sin tur opp med selskapet, kontaktet ordfører i Surnadal, Mons Otnes (Ap) og fylkespolitikere. Etter et samlet press på Fjord1 MRF kom endringen.

Begge tidligavgangene blir kjørt jul- og nyttårsaften, før det går over til lørdagsrute med siste avgang 16.00 fra Kvanne og 16.15 fra Rykkjem.

– All honnør til Einar Grønnes for hans innstats. Uten den tror jeg ikke det hadde lyktes. Jeg roser også Fjord1 MRF for deres vilje til å snu. Det viser at også de kan, sier Berntsen.

Måtte snu

Fjord1 MRF opplyser til Driva at de i utgangspunktet hadde lagt opp til hverdagsruter jul og nyttårsaften i år.

Men etter en henvendelse fra busselskapene som ba om lørdagsruter for korrespondanse til og fra Trondheim ble ruta lagt om.

Når selskapet så, på brei front, ble gjort oppmerksom på konsekvensen for pendlerne, endret de seg og satte opp tidligturene igjen.

– Vi gjør en tilpasning for ikke å ramme pendlerne, sier Odd Reidar Ormåsen, trafikkontroller i Fjord1.