13 leiligheter skal oppføres ved siden av det gamle Ullhuset på Skei sentrum i Surnadal. Consto er entreprenør, Norutbygg er selger og Landbrukshuset AS som forvalter tomta står som utbygger. Om ett år skal leilighetene stå ferdig.

– Vi begynner byggingen ganske snart, bekrefter Consto.

Det er nesten ett år siden planene blei lansert og de første tegninger presentert. 25 boliger, en blanding av blokkleiligheter og eneboliger, er tegnet inn på området. Det er leilighetene som bygges først.

– Nærmere sentrum kommer du knapt med boliger, sier Per Lyder Røv i Norutbygg.

Dermed forsvinner en godt brukt parkeringsplass i sentrum av Skei. Parkeringen må da skje andre steder i Sentrum. Parkeringen brukes av dem som jobber på Landbrukshuset og Surnadal kommune. Kommunen har fått erstattet sine plasser, og Norutbygg sier det ikke er grunn til å fortvile for de andre heller.

– Varige parkeringsløsninger er under planlegging. Slik det er nå, finnes det mange plasser ledig nedenfor Landbrukshuset, sier driftsleder Trygve Roaldset i Norutbygg.

Tre etasjer

Leilighetene som nå bygges er, slik prosjektet blei presentert i fjor, beregnet å være rundt fra 80-90 kvadratmeter i blokker på tre etasjer. Prisantydningen gitt i fjor var 2-2,5 millioner kroner. Reel pris blei fra 2,6-3 millioner kroner. Ti av de 13 er solgt.

– Vi er nødt til å være konkurransedyktig på pris, mener Røv.

Gikk som håpet

Leilighetene ved Landbrukshuset vil stå ferdig omtrent samtidig som leilighetene VIBO bygger rett nedenfor i Svartvassområdet. Begge utbyggerne ser ut til å ha truffet sitt marked. Det gikk slik Røv håpet for eget vedkommende, da han presenterte prosjektet i fjor. Interessen er så stor at bygging starter nå i høst.