Med kurs i kosthold og endring av vaner skal Ingrid Kristin Lenes Forslund gi mennesker en sunnere og mer aktiv livsstil. Det handler om å få folk opp av sofaen å ta små skritt mot den store forandringen.

Forslund har vært gjennom det sjøl. Siden 2011 har hun gått ned 20 kilo. Stegvis har hun endret kosthold, fått mer energi og kommet seg opp av godstolen og ut i terrenget. I tillegg til sunnere kosthold med mye frukt og grønnsaker, mye fisk og magrere kjøttprodukter har hun tatt et kostholdsprodukt som erstatning for ett måltid.

– Mange slokner på sofaen om ettermiddagen og blir liggende der og føle seg tom for energi. Det ønsker jeg å endre på, sier Forslund.

Kosthold

I Surnadal er det flere bedrifter som tilbyr trening og velvære, men Forslund ser ikke en direkte konkurranse med dem. Hun tror det er mange som ikke føler seg komfortabel med å gå i treningsstudio, men kanskje likevel ønsker å komme seg i bedre form.

– Etter hvert kan det hende at de som starter på kurs hos meg får lyst til å gå på et treningsstudio, sier Forslund.

Kostholdet har stor betydning for hvordan man føler seg. For å oppnå treningsresultater er det viktig å ha riktig kosthold på plass.

Motivasjon

På kursene Forslund holder handler det mye om motivasjon. Gi folk lyst til å endre sine vaner og bli aktive å få det bedre med seg sjøl. Sette seg mål og følge dem. Kursene går over fire uker og Forslund sier deltakerne får tett oppfølging. For å hjelpe folk i riktig retning har Forslund en kroppsskanner som finner ut mye om kroppen. Den viser blant annet muskelmasse og fettprosent.

– Det handler ikke bare om å gå ned i vekt. Dette er et tilbud til de som vil opp eller ned i vekt, få mer energi og overskudd eller et bedre treningsresultat, sier Forslund.

Starter kurs

Neste onsdag startet Forslund sitt første kurs. Til sin hjelp har hun Tone Lillian Søreng fra Hemne som har fem års erfaring som kursholder i Aktiv Livsstil. Forslund mener det er et marked for hennes bedrift i på Indre Nordmøre.

– Jeg ønsker å hjelpe folk, så jeg håper mange benytter seg av det, sier Forslund.