Siden har det gått slag i slag med teaterforestilling, kunstutstilling, konserter med blant andre Gisle Børge Styve Trio, hip hop-kurs og filmkveld. I går var det lansering av bokserien «Elvestad» og bokkveld med Svein Sæter.

– Kulturvekkå har fått en fin start, med godt besøkte arrangement og god stemning, sier  sekretær i komiteen for Kulturvekkå 2013 og kulturkonsulent i kommunen, Camilla Haltbakk.

Kulturvekkå er et arrangement som favner bredt og skal treffe mange.

– Vi bruker å si at Kulturvekkå skal være et utstillingsvindu for kulturlivet i Tingvoll, sier Haltbakk.

Det er frivillige lag og foreninger som sjøl bestemmer hvilke arrangement de ønsker å ha med i programmet. En programkomité bestående av politisk oppnevnte medlemmer, representanter fra det frivillige kulturlivet samt en representant fra det flerkulturelle senteret eller asylmottaket, har det administrative ansvaret, og syr sammen det omfattende programmet.

Lederen for Kulturvekkå, Rannveig Eikrem Jensen, har prøvd å regne på hvor mange dugnadstimer som legges ned i arrangementet. Omtrent to årsverk, har hun kommet fram til. Og en vinn-vinn-situasjon – en stor verdi tilføres lokalsamfunnet, samtidig som alle har det så artig når de holder på.

Det er fortsatt mye å glede seg til de kommende dagene i Tingvoll. I dag blir det flere konserter blant annet konsert med elever fra Tingvoll kulturskole på Drøpping. I kveld er det konsert med Tingvollklang og Straumsnes Songlag, som presenterer norsk popmusikk fra de siste tiårene.

– Det tror jeg blir en veldig fin konsert, sier Haltbakk.

Hun røper at det blir «Hver gang vi møtes»-stil på det hele, med presentasjon av kjente og kjære sanger – med en liten vri. Låter signert de Lillos, Hellbillies og Åge Aleksandersen er blant det som kan oppleves her. Bandet Døde Menn bidrar.

I morgen blir det åpning av en fargerik utstilling.  Da kan folk studere kunst signert elever ved Tingvoll barnehage, Fargeklatten og Larsbakken, og det blir på kvelden konsert med Straumsnes skolekorps i samarbeid med Frei skolekorps, Straumsnes barnegospel og iSing.

Fredag blir det formiddagsseminar med Landbruksrådet, hvor spørsmålet som stilles er «Verdens matproduksjon under press, hva gjør vi i Norge?».

– Vi fikk en forespørsel om å legge et slikt arrangement til Kulturvekkå, og sa ja til det. Jeg tror det skal bli et interessant seminar, sier Haltbakk.

Under arrangementet skal det også lanseres en brosjyre om landbruket i Tingvoll, hvor blant annet Den Glade Ku og Tingvollost presenteres.

Seinere fredag blir det lettere toner med en jamsession på Drøpping, ledet av Leon Wybenga. Og den alltid populære kvelden på Fjordkroa avslutter dagen med «Mat tu skoja» – en smak av skogens delikatesser.

Lørdag kan folk nyte perler fra kirkemusikken i Tingvoll kirke, en konsert med Tingvoll kyrkjekor, hvor Nikolas Fehr er gjestemusiker. Det blir musikk av blant andre Bruckner, Hasler og Rutter.

Festkvelden lørdag må av ulike årsaker utsettes, og er tatt av plakaten – men konserten med Per Årsund går som planlagt, understreker Haltbakk. Årsund kommer fra Straumsnes og  har akkurat sluppet ny plate, «Pil i hjerte». Aarsund har markert seg som en folkekjær visesanger med flotte og jordnære tekster. Med seg har han et knippe profesjonelle musikere – Jo Inge Nes, Kyrre Sætran og Tommy Haltbakk.

Siste arrangement i årets utgave av Kulturvekkå er den historiske vandringen som Tingvoll museumslag inviterer til på søndag. Tre-fire kilometers vandring i lett terreng, etterfulgt av lysbildeforedrag ved Nils Aukan om arkeologiske funn fra Hollendertida gjort i Torjulvågen.