Det er i dag, mandag, gjennomslag i den 7,5 kilometer lange tunnelen gjennom Oppdølsstranda. Siste salve fyres av klokka 15.30 i dag. Gjennomslaget markeres med et arrangement inne i tunnelen. Media er invitert til å delta på markeringen - og Driva er til stede.

Oppstarten av arbeidet på riksveg 70 Oppdølsstranda ble markert av samferdselsministeren 7. september i fjor, og første salve på tunnelen var 22. september 2011. Det var gjennomslag i den første delen av tunnelen, mellom tverrslaget i Sandvika og Sunndalsøra, 24. juli 2012. Og etter 14 måneder med tunnelarbeid blir altså den siste salva i tunnelen fyrt av i dag.

- Det aller meste av arbeidet i tunnelen har gått veldig bra. Det er først de siste ukene vi har truffet på dårligere fjell med stor innlekkasje av vann. Derfor måtte vi utsette gjennomslaget ca. en måned, men vi ligger fortsatt godt an i forhold til opprinnelig framdriftsplan, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.

Riksveg 70 Oppdølsstranda har en kostnadsramme på 931 mill. 2012-kroner, og prosjektet skal etter planen åpnes for trafikk i juni 2014.