Gunn Iren Ledal var ute og handlet, men var ikke opptatt av at det var Black Friday, til venstre Vibeke Holten. Foto: Elin Høstmark

Mange har utvidet Black friday til å gjelde hele uka eller lar det gå over flere dager, etter det man har registrert på nett. På Sunndalsøra var det ikke snakk om kaos eller tilløp til slåsskamp, slik som tilfellet har vært i andre land de siste åra. Fra 2006 til 2015 omkom sju personer og 100 ble skadd i Nord-Amerika og Storbritania i forbindelse med salget på Black Friday, under masseslagsmål og nedtramping som oppstod, i følge siden "Black Friday Deaths".

Butikkene på Sunndalsøra åpnet klokka sju på morgenen fredag, men det store hysteriet og de lange køene uteble.

- Da jeg kom på jobb var det 6-7 personer som stod utenfor den ene inngangsdøra til senteret, og så var det en mann som skulle på Jysk og sikre seg en seng som var på tilbud, forteller butikkansatt Gert Skåre når klokka har passert 10 på formiddagen. Han tror kanskje klokka sju var vel tidlig for mange.

- Det hadde jo vært koselig med kø, men det ble ikke det. Det har kommet folk i rykk og napp de tre første timene, med noen små rush innimellom, og det har vært en grei mengde med folk, fortsetter han.

Odd Egil Hegg betaler sine varer i kassa på Jysk og konstaterer at klokka sju ble for tidlig å dra i butikkene.

- Jeg kom hit i 10-tiden og kjøpte overmadrass og sengebeskyttere. Det var det jeg var ute etter og hadde siktet meg ut, sier han til Driva.

Han føler ikke på noe stress rundt Black Friday:

- Det er stort sett gode kampanjer gjennom hele året, så hvis man har is i magen vil tilbud på det man trenger dukke opp før eller senere, men er det noe man trenger er det greit å kjøpe det på Black Friday.

På Nille møter vi Gunn Iren Ledal som ser på lyslykter og får hjelp med butikkansatt Vibeke Holten.

Ledal hadde heller ikke latt seg rive med av tilbudene på Black Friday:

- Nei, det er tilfeldig at jeg er her nå og jeg er ikke ute etter noe spesielt. Jeg synes det er mye tilbud gjennom året, og at det ikke er så spesielt med Black Friday.