Steger kommer fra jobben som kjøkkensjef på Børsen Spiseri, en anerkjent fiskerestaurant i Svolvær i Lofoten. Christian har i løpet av sine 15 år som kokk i Tyskland, Sverige, New Zealand, Portugal og Norge solid erfaring fra restaurant- og reiselivsbransjen. Han har i flere år jobbet på Grand Hotel Oslo og har erfaring fra alt fra chef de partie på Grand Cafe til entremetier på Grands gourmetrestaurant Julius Fritzner.

- Trives på mindre steder

- Gjennom en lang og variert fartstid innen restaurantbransjen har jeg erfart at jeg trives best med å jobbe på mindre steder med et lite og motivert team hvor alle kan være stolte av hverandre etter en sesong, en event eller bare en travel dag på jobb, sier Steger, som har jobbe blant annet ved Finse 1222, yogaretreatsenteret Vale de Moses i Portugal og fjellhytten Oberettes i Sør-Tyrol.

- På samtlige av disse stedene møtte jeg utfordringen med å organisere et kjøkken på avsidesliggende plasser, hvor god organisering, presis planlegging og effektiv logistikk er essensielt.

Steger er 36 år gammel og kommer fra Tyskland.

- Jeg liker å reise og alltid ha mine interesser i bagasjen som er: matlaging og interesse for den regionale kulturen, fotografering, buldring & klatring, sykling, skiturer, yoga og fitness.  Jeg elsker å være ute i naturen med hunden min Emma og venner.

- Hva du vet om fjella i Øksendal og Sunndal?

- Jeg har hørt fra venner at denne regionen er et vakkert område, og passer spesielt godt for toppturer. Men også om sommeren har mye å tilby. Jeg er nysgjerrig og veldig interessert i regionen Øksendalen og Sunndalen. Det er alltid spennende å bli kjent med nye områder og folk. Jeg gleder meg, sier Christian, som lover å overraske.

- Jeg liker å kunne overraske med kreativ og hjemmelaget mat, og gjerne med noe nytt og uventet med tanke på stedet jeg befinner meg på. Mine menyer er inspirert og bestemt av de fire årstider og mangfoldet på de lokale produktene. Jeg er glad i å være ute i naturen og finner mye av min inspirasjon i opplevelsene som naturen gir. Det å skape kreative, ærlige, men mest av alt velsmakende retter er min måte å hjelpe folk til å oppdage mangfoldet i og det unike ved det distriktet de bor i eller besøker, sier Christian.

Ser framover

Eirik Bræin Gikling ved Phillipshaugen Lodge sier i en pressemelding at de retter blikket framover:

- Vi har klokketro på Phillipshaugen Lodge med sin historiske bakgrunn og fantastiske beliggenhet. Vi skal fortsatt satse på toppturfolket i vårsesongen. Visit Northwest satser nå hardt på toppturismen og markedsfører dette gjennom filmene ”Omvegen til Helvetestinden” med utgangspunkt i Øksendalen. Nylig ble Nordens første heisløse skisenter på Brandstad i Øksendalen lansert, dette er en trend fra USA og Canada vi vil se mer til i årene som kommer.

- På sommeren vil vi jobbe mot den økende turiststrømmen i regionen. Phillipshaugen Lodge ligger ikke langt fra ikoniske attraksjoner som Trollstigen og Atlanterhavsvegen og dette fører til betydelig trafikk på vegene. Vi ligger nært knutepunkter som togstasjonen på Oppdal, E6, flyplasser i Molde og Kristiansund, vår oppgave er å få turistene til å stoppe i Øksendalen. Gjennom hele året vil vi satse på at bedrifter, foreninger og lag vil bruke Phillipshaugen til sine arrangementer og vi vil fortsatt være der for eventer som faste Hydro Cup og Lady Arbuthnott.