Klaus Sonstad og TV-teamet fra TV2 har siden søndag vært i Surnadal for å gjøre opptak til TV-programmet "Klaus på kanten".

Det hele ble avsluttet med et stand-up-show i kulturhuset onsdag kveld, den best tenkelige avslutningen på 1.mai for de drøyt 300 som hadde klart å sikre seg billett før de ble revet bort.

Klaus levde i aller høyeste grad opp til forventningene, og publikum klappet og lo seg gjennom mer enn halvannen time. Det ble gapskratt og tåretørking, for til tross for den korte tida i bygda, hadde teamet virkelig tatt folket og bygda skikkelig på kornet.

Under sitt opphold i Surnadal har han vært i kontakt med flere kjente og mindre kjente surnadalinger med sine ymse særegenheter.

Surnadal var siste stoppested for gjengen, som nå har besøkt elleve steder i Norge. Programmet fra Surnadal kommer på skjermen i løpet av høsten.

En opplagt stutt-tjukk trønder (eget utsagn..) med kjeftamentet på rett plass, og med evnen til å spille på lag med et like opplagt publikum, det må bare bli bra! Poengene kom på løpende bånd, uten stans gjennom hele showet. Men innholdet kan ikke røpes nå, det må spares til programmet skal vises. Men en ting kan vi med letthet røpe: Folk kan bare glede seg til høsten, for dette var virkelig artig!

Sonstad harselerte på en snill og humoristisk måte med såvel folket som bygda, og lattermusklene var både ømme og vonde hos samtlige som krøket seg ut etter endt show.

Klaus har vært i Surnadal før også, og alle han har snakket med under dette oppholdet, samt alle de som opplevde trønderen i storform på scenen denne kvelden, vil nok si seg enige i at Sonstad er hjertelig velkommen tilbake til Surnadal.