I disse dager er sola igjen i ferd med å bre sine varmende stråler over sunndalssamfunnet.  For noen år siden utløste det en årlig solfest i regi av butikksenteret. Nå ønsker senterleder Bergsvein Brøske og de mange butikkinnehaverne å ta opp igjen denne tradisjonen. Torsdag, fredag og lørdag i neste uke håper de på ekstra mange besøkende i Amfi Sunndal. Fra neste år skal solfesten framstå som et felles markedsføringsarrangement for Sunndal som handelssted.

– Tidligere var solfesten en stor greie i sunndalssamfunnet. Kjempeartig at festen nå er tilbake, sier Ann Iren Reiten. Sammen med Torgrim Aaram Schanning hjelper hun senterlederen med å få alt på plass.

Bergsvein Brøske sier solfesten først og fremst er et arrangement som skal trekke flere kunder til senteret.

– Vi er helt åpne på det. I tillegg vil solfesten bidra til å markedsføre senteret som en positiv møteplass for kundene. Trivselsbegrepet er viktig rundt solfesten.

Torgrim Aaram Scaanning har invitert barnehagene i kommunen til å inspirere 3-5 åringene til å tegne over temaet "ekte sportsglede".

– Tegningene skal henges opp utenfor butikken vår, forteller Scaanning.

Senterleder Brøske sier det skal henges opp store banner utenfor senteret og at de blir hengende også gjennom den etterfølgende vinterferieuka.

– Det er mange fra Kristiansund og Molde som kjører gjennom Sunndal i forbindelse med ferieuka. Målet er å få flest mulig til å stoppe og ta seg en tur innom Amfi Sunndal.