Se toget i Surnadal på video.

I Surnadal som i mange andre kommuner går det mange tog 17. mai. På Surnadalsøra starter de tidlig om morgenen, og derfra rapporteres om det lengste toget på lange tider. Deretter gikk det tog fra Grimsmo. Til musikk av Surnadal skolemusikkorps marsjerte toget opp miljøgata, over Skei og ned til Nordmøre folkehøgskole for frokost og leik.

Fra å være gråkaldt på morgenen blei det etter hvert brukbart 17. mai-vær i Surnadal. Kanskje en aning kjølig, men opphold.

Ute i Bøfjorden, Bæverfjord, Stangvik og på Mo feiret de også med egne tog og arrangement. Hovedtoget i Surnadal talte som vanlig mange, men færre enn før. Kan ha sammenheng med at det var skifte av administrasjonen av 17. mai-tog og arrangement i år. Men stemningen i toget var på topp og det var fargerike innslag av innvandrere og russ.

Toget var delt i to, skoletoget og folketoget med barnehager og organisasjoner. Skolemusikkorpset spilte framme og Surnadal hornmusikk bak. Toget stoppet på Surnadal sjukeheim til ære for pensjonistene og endte opp foran kulturhuset. Der talte Lise Marie Bjerknesli for dagen og russepresidenten holdt sin tale.