Første leveranse av rør til snøkanonanlegget i Sæterlia er på plass. Neste uke starter sveisingen av de 18 meter lange røra til lengder på 180 meter. Preplast og Surnadal Varme og Sanitær kjemper om anbudet på sveisinga av røra produsert hos Pipe Life.

- Sveiseanbudene er ganske like i pris. Vi avgjør anbudet i morgen fredag. Sveisinga starter mandag, sier prosjektleder Harald Bredesen i Surnadal kommune.

Plastrøra skal ligge fra pumpestasjonen ved Sjøasætervatnet og ned til mast 11 i alpinbakken, kveldstoppen for de lokalkjente. Derfra skal snøkanonleverandøren legge rørnettet til 38 punkt med snølanser nedover i bakken.

- Første året med snøkanoner blir et læreår, sier driftsleder Ola Ranes.

Før snøen skal produseres skal 2,5 kilometer rør oppdelt i lengder av 180 meter trekkes fra Sæterlia opp til Sjøasætervatnet. Dette arbeidet skal være unnagjort i løpet av 14 dager.

- Dette kan vi ikke noe om. Derfor er vi veldig spent på hvordan det blir å frakte lengdene opp og ned bakker og rundt svinger, sier Ola Ranes.

Men nå er i alle fall arbeidet med snøkanonanlegget i gang, etter år med venting. Når rør og utstyr er utplassert er det å vente på graving, rør- og kabellegging, oppføring av pumpestasjon med trafo og så montering av kanoner.

- Anlegget skal produsere snø fra - 2,5 grader og nedover, sier Ranes.

Forhåpentligvis åpner anlegget i begynnelsen av desember i år, enten med natursnø eller så kunstprodusert snø.

- Da ser vi for oss en stabil sesong til over påske neste år, sier Bredesen.