Alle snakker om bunader og kjoler, men lite skrives om hva man skal ha under, aller nærmest huden. Kanskje blir det veldig kaldt på 17. mai og da kan det være lurt med en varm ullunderskjorte som ikke ødelegger inntrykket av bunaden, festdrakten eller kjolen.

Linda Haugan, sjef på den nye klesbutikken Hennes på Sunndalsøra, sier det du har under bunaden eller kjolen er viktig. BH-en skal være riktig størrelse for å unngå belastningsskader og kroppslige plager, og ha riktig form, så den støtter opp og er behagelig når du feks. skal gå langt i 17.mai-toget og være med barn eller barnebarn på leker og aktiviteter.

Trusen bør være i riktig størrelse, så kjolen sitter fint på over.

Men hvordan sørge for at kjolen sitter best mulig på kroppen?

Haugan vil anbefale den nye italienske controlbody.

- Italienerne er gode på mote. De er veldig nøye. Deres kunnskap om klær og mote er de kjente for. Motemessen i Milano er en av de viktigste begivenhetene i Italia innen mote. De har tatt for seg kroppen og har vært veldig tekniske når de har utviklet controlbody, som er sydd i et helt stykke, sier Haugan. Controlbody får akkurat plass under en kort kjole eller under en bunad. Den former kroppen på en usynlig måte, med sin hudfarge.

- En kan både forme og stramme inn, men også fremheve formene, som er naturlig for en kvinne. Brystene skal komme fram. Bakenden skal få vises, den blir litt løftet og får litt plass i bodyen. Controlbody er også å få som hold-in-truser, såkalte "panty" og skjorter, med størrelser opp til XXL.