Rindal fikk den varmeste 17. mai i manns minne, og folk brukte godværet til å feire dagen. 24 varmegrader viste termometeret på Rindal Sparebank, og varmere ble det utover dagen. Bunad ble et varmt plagg etter hvert.

Ellers ble dagen feiret på tradisjonelt vis med gudstjeneste og folketog til Rindalshuset via Rindal helsetun der det var velkomst og tale for dagen.

Helene Marie Nergård trakk fram 100-årsjubileet for kvinners stemmerett, og historien med sterke kvinner som førte fram til dette. Ellers minte både hun og ordfører Ola Heggem oss på hvor godt vi har det vi som bor i Norge, og kanskje i Rindal i særdeleshet.

Nergård mente at det største framskrittet vi har hatt i hennes levetid, var at alle barn nå er verdsatt. Før ble barn født utenfor ekteskap regnet som "uekte" og ikke avbildet i avisa på bilder fra fødestua.

Toget gikk videre fra helsetunet med oppfordringen fra Nergård om at vi skal framsnakke hverandre istedenfor å baksnakke. - Vær blid og positiv og si noe fint til hverandre i dag og i dagene som kommer, sa hun.

Blæst'n sørget som vanlig for marsjmusikken, og tok også en liten konsert etter at toget kom fram til Rindalshuset.