I dag fredag starter den nye kokken Mustafa Yildiz for fullt på Smia: restauranten som ligger i Eidsvåg sentrum.

Daglig leder Bodil Kalset Eidsør sier det har blitt travelt på restauranten, i og med at medeiere May Valåmo og Terje Palmer-Morewood har fulle jobber ved siden av. Det har vært tilkallingshjelper på kjøkkenet fra starten av.

– Vi har ikke hatt kapasitet til å satse på à la carte-biten og hatt så mange retter som vi i utgangspunktet hadde ønsket. Det er mye arbeid som ligger i økonomi, HMS, innkjøp, rydding osv., i tillegg til det å lage mat. Derfor trenger vi ytterligere en person til å bidra med à la carten, sier hun. De kan konstatere at oppgraderingen av Alstadplassen har gjort at mange kunder ikke har funnet vegen til restauranten. Lastebilsjåfører har forsvunnet, og det har vært langt færre forbipasserende.

– Arbeidet med Alstadplassen nærmer seg nå heldigvis slutten og det har blitt et fint resultat. Vi håper besøket vil ta seg opp nå som det er ordna parkeringsplasser.

Satser på nytt

Nå ønsker de å starte på nytt, med større satsing på à la carte, og tar tak ved å ansette en ny kokk.

Mustafa Yildiz (43) ankom Eidsvåg med buss fra Ålesund på onsdag. Han skal bo på motell Skogduft og gleder seg til å sette i gang på Smia.

– Jeg jobbet på Vertshuset Bjørnson i 2013, så jeg er kjent med stedet og jeg kjenner noen folk her, sier en motivert kokk til Driva.

Han kom til Norge for 15 år siden og har siden den gang jobbet i Nederland og Tyrkia, i tillegg til Norge, og snakker norsk.

– Hva kommer du til å lage på kjøkkenet som ny kokk?

– Jeg skal lage biffretter, blanding av tyrkiske og italienske retter, heimelaga italiensk pizza, hjemmelagde pastaretter, saus, laks, scampi, salatretter med heimelaga pitabrød, kebab i pita, rullekebab og mer. Og så blir det desserter. Smia har fra før heimelaga eplekake og is vi skal fortsette med.

Ball og buffé som før

Bodil sier til Driva fredag at de nå er i gang med nysatsingen.

Ballbuffé på torsdager blir som før, og dette har hun hovedansvaret for.

– Søndagsbuffé og ballbuffé har vært bra besøkt og det som har gått veldig bra, i tillegg til utleie av lokaler til selskap og minnestunder og catering. Alt dette blir som før.

Nå håper de mange vil benytte seg av det nye tilbudet og bruke den lokale restauranten i Eidsvåg, både fastboende og forbipasserende.

– Vi håper flere retter på menyen skal dra flere folk, sier Bodil.