Det totale besøket i festivalteltet fredag, lørdag og søndag var på rundt 900 personer. 350 opplevde Elg på stormtur fredag, og 500 søkte til torget og teltet lørdag for å høre Swiks og El Cuero. Søndag var det bare rundt 35 personer som løste billett for å høre Gumbo med Kåre Nymark og Tricia Boutté.

I sum er besøkstallet den første helga omtrent på samme nivå som i fjor.

- Vi kan egentlig ikke være annet enn fornøyde med helga, men skulle vel ha ønsket oss litt bedre besøk, sier Ansnes. Større telt medførte altså ikke høyere besøkstall, som håpet. Naturlig nok er festivalsjefen mest skuffet over besøket på konserten søndag. Men understreker at han tror de som faktisk møtte opp, hadde en kjempeopplevelse. I likhet med bandet, som ga alt.

- De gjennomførte en konsert på en og en halv time med knalltrøkk.

Festivalsjefen mener smalere konserter skal være en del av festivalen.

- Vi skal være en kulturarena, ikke bare en festarena. Vi skal ha en bredde i tilbudet. Men vi er avhengige av at de miljøene vi retter arrangementene mot, faktisk dukker opp. Det var vel ikke tilfelle søndag.

Kolliderte

Festivalsjefen kaller det "håpløst" at Sunndal kulturfestival kolliderte med Eidsvågdagene og konserten med DDE fredag, en konsert som trakk tusen besøkende.

- Vi har vært i kontakt med arrangørene og blitt enige om at vi må unngå en slik kollisjon neste år.

Kommende helg konkurrerer Sunndal kulturfestival både med Norsk laksefestival i Surnadal og Tahitifestivalen i Kristiansund. Det er Ansnes mindre bekymret for. Salget av billetter til både fredagens konsert med CC Cowboys og lørdagens festivaljam går strålende. I tillegg er det rift om billettene på andre arrangementer, som kirkekonserten med Skrult, humorteltet og konserten med Ole Paus, Terje Rypdal og Ketil Bjørnstad.

- Vi ligger noe etter budsjett så langt, men har håp om å ta det igjen gjennom festivalen. Vi ser at det kan bli bra dager framover.

Ladyen

Billettsalget til musikkspillet "Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøy" går fortsatt bra. I formiddag var det 40 billetter igjen til kveldens forestilling. De kommende dagene er det noen billetter igjen til hver forestilling, med flest billetter tilgjengelig på den andre forestillingen lørdag. Der er det litt over 100 ledige billetter.