Elevrådsleder ved NoFo Camilla Jørgensen og hennes medelever er klare for et Krafttak mot kreft, noe som gleder aksjonsleder Bjørg Aune Aanekre.

75 personer i døgnet får en kreftdiagnose her til lands. Da er det en trøst å vite at så mange som to tredeler av alle kreftpasienter blir friske.

Dette ville ikke vært mulig uten forskning og utvikling av stadig nye metoder for å bekjempe kreften, og til dette trengs penger.

Kreftforeningen samler inn midler til kreftforskning gjennom sin årlige bøsseaksjon - Krafttak mot kreft. I Surnadal er det elevene ved Nordmøre Folkehøgskole som bærer bøssene for kreftforeningen - med god hjelp av ledelsen ved folkehøgskolen som deltar ved å kjøre ut bøssebærerne i sine private biler.

Aksjonsleder i Midt-Norge, Bjørg Aune Aanekre, er klar på at uten russen og folkehøgskoleelevene ville de aldri klart å samle inn så mye penger til kreftforskning som de nå får til. I fjor kom det inn 17 millioner kroner på Krafttak mot kreft. 29.000 kroner av dette ble samlet inn av elevene ved NoFo.

Aanekre og elevrådsleder ved NoFo, Camilla Jørgensen, er klare på at dette resultatet skal de slå i år.

- Det var greit for oss å få denne orienteringen om aksjonen og kampen mot kreft generelt. Det gjør oss tryggere på oppgaven vi skal gjøre onsdag kveld, i tilfelle noen av giverne har spørsmål om temaet, sier Jørgensen.