STORMER VIDERE: Skader, sjukdom og fravær stopper ikke Hildegunn Veddeng og Sunndal IL (arkivfoto)

Fem mål på sju målsjanser vitner om en voldsom effektivitet, noe trener Jørund Svensli er veldig fornøyd med:

- Vi har slitt i de to siste kampene og levert spill av ujevn kvalitet. Det var derfor godt å se at vi løfta oss mot et så godt lag som Byåsen.

Men sjøl om Sunndal har slitt, står de med tredve poeng på ti seriekamper – og bedre kan det ikke bli.

Toppserielagene står foran en lang sommerferie da Norge skal til VM. Byåsen har derfor lånt et par toppspillere fra Kattem som gikk rett inn på laget. Trønderne gikk også hardt ut for å overrumple serielederne og Svensli frykta en hard kamp:

- Byåsen gikk ut i hundre. Så slik det så ut fra start, ville vi være fornøyd med poeng.

Men så skåra Sunndal to ganger i løpet av ett minutt og kjøret avtok. Ragni Berntsen og Hildegunn Veddeng var begge frampå kvarteret ut i kampen og sunndalingene gikk til pause med 2-0.

Vilde Veiset, Hildegunn Veddeng og Mari Berset Lien sørga for at heimelaget til slutt vant med 5-1.

Det er også verdt å merke seg at Ragni Bakken Berntsen har fylt erstatter-rolla for Guro Reiten på en glimrende måte. Den offensive midtbanespilleren var ansvarlig for tre målgivende i tillegg til sitt ene mål lørdag.

Guro Reiten har gitt klubben beskjed om at hun vil gå over til Kattem fra høstsesongen av. Så slik det ser ut nå, vil Ragni Bakken Berntsen ikke bare vikariere, men overta som bindeleddet mellom spiss og midtbane.

Sunndal skal ut i fire kamper de to neste ukene, mot Sokna, Hødd, Trondheims-Ørn (alle borte) og Fortuna 2 (heime). Det kan bli tøft for et lag som allerede sliter med mange skadete og sjuke spillere. Treneren forteller at han aldri har opplevd maken, og håper noen av spillerne kan brukes allerede mandag. Da skal J 19-laget (som nesten er sammenfallende med seniorlaget) ut i 16-delsfinale borte mot Trondheims-Ørn:

- Det blir helt sikkert vanskelig, og spesielt hvis vi må stille sterkt redusert. Men vi skal legge ned en ærlig innsats og yte så god motstand som mulig mot et sterkt heimelag.

Guro Reiten vil reise direkte fra U 19-EM og til Trondheim og vil slutte seg til laget før kampen mandag.