- Bare timer etter at vi i den Nasjonale rassikringsgruppa stod her, raste det et 200 meter bredt ras igjen i dag. Skremmende! Det skrev Surnadalsordfører og Møre og Romsdals representant i rassikringsgruppa, Lilly Gunn Nyheim, på sin Facebookside torsdag ettermiddag.

Rassikringsgruppa er nå på befaring på E16 mellom Bergen og Voss, og på den strekningen der raset gikk i Vaksdal i dag har det gått flere ras tidligere. Og det raser fortsatt nå torsdag kveld også, ifølge Nyheim.

Det er en skjelven Nyheim som tar telefonen når Driva ringer. Hun befinner seg fortsatt i Hordaland, der hun har tatt inn på Ullensvang hotell i Odda.

- Akkurat nå er det litt sånn skrekkblandet fryd. Er sjeleglad for at det gikk bra, men det er nesten ikke til å forstå at Vegvesenet tok oss med dit helt uten noen form for sikring, sier hun.

Gruppa fikk vite om raset gjennom ulike media så snart de kom til hotellet, og de priser seg lykkelig for at de kom seg fra rasstedet i tide.

Behovet for rassikring ble i alle fall veldig tydelig, og Nyheim er smertelig klar over at dette kunne gått mye verre.

- En får bare være glad for at det gikk så bra som det tross alt gjorde, for dette kunne blitt helt katastrofalt, sier hun.

Den Nasjonale rassikringsgruppa består av representanter fra de ni mest rasutsatte fylkene i Norge, deriblant altså Nyheim fra Møre og Romsdal. Gruppa jobber for at alle riks- og fylkesveger skal rassikres innen år 2030.

- Budsjettet er nå på 1,5 milliarder i året, men om dette kan økes bare litt til så skal vi klare det innen 2030. Det er opp til regjeringa, fastslår Nyheim.

Se de dramatiske rasbildene og les mer om saken på bt.no.