Saksofonist Lars Petter Bjerkeset ble nylig tildelt Nesset Sparebanks hederspris. Dette for hans store musikalske engasjement for heimbygda. Bjerkeset er profesjonell musiker og tar ofte på seg oppdrag knyttet til både sorg og glede i heimkommunen. Nå har han bestemt seg for å takke for hedersbevisningen gjennom å arrangere en gedigen sommerkonsert i Nesset kirke.

– Jeg kontaktet profesjonelle musikere som er gode venner av meg og som har betydd mye for meg personlig og musikalsk med spørsmål om de vil bidra. Det har ikke vært nei i deres munn. Nesset skolekorps har også sagt ja til å være med. Skolekorps står mitt hjerte nært da jeg tok mine første musikalske steg der.

Bjerkeset sier målet med konserten er å skape en uforglemmelig konsert og i tillegg inspirere kulturen i kommunen.

– Det er viktig for meg å gi noe tilbake til kommunen som har støttet meg på min veg inn i det profesjonelle musikklivet i Norge.

Alle som har sagt seg villige til å stille opp har fått lovnad om å få dekt reise. Bjerkeset sier han så langt har fått ja fra 15 artister som alle har veldig lyst å være medpå denne happeningen. Han tror det blir stor rift om billettene som legges ut for salg på Coop Prix i morgen, torsdag 7. mai og på billettportalen hoopla.

– Dette er artister som har fulgt meg opp gjennom omtrent hele mitt musikalske liv. Brødrene Hallvar og Knut Marius Djupvik kommer. Store deler av Red Hot er på lista over artister. Vibeke Breian som har vært min lærer på Norges

Musikkhøgskole er også medvirkende. For fire år siden spurte hun meg om jeg ville være med å spille i Oslo saksofonkvartett. De to andre i kvartetten er Bjarne Herbjørnrød og Heidi Holm.

Tekst.u.innrykk.ujustert: Knut Elias Barstad og Anders Dalhaug er to gode vennskap jeg har utviklet på Norges musikkhøgskole, sistnevnte har jeg også delt hybel med i seks år. Knut Elias er en av Norges besteunge tubaister og Anders Dalhaug er en av Norges beste unge basstrombonister. Begge frilanser i de fleste orkestrene i Norge.

Tormod Vold Mickelsson er en god venn av Bjerkeset som han studerte sammen med.

– Han er en meget god klassisk gitarist og studerer for øyeblikket utøvende musikkteknologi med et prosjekt som sikter seg mer inn mot produsentrollen.

Bilttsalget starter på nett og på Coop Prix i Eidsvåg torsdag.