Igjen er det klart for filmskapercamp i Sunndal. Christine Blass i Undine AS opplyser at det denne gang er lagt til høstferien, 11. til 15. oktober.

– Alle i regionen kan delta, sier Blass. Tidligere filmskapercamper har vært en suksess, forteller hun. Ungdommene har gitt svært gode tilbakemeldinger på opplegget og sju av dem som deltok i fjor var raske med å melde seg på igjen i år.

– Det er en fantastisk opplevelse å se ungdommene på campen i Sunndal. De har vært så engasjerte og noen har startet egen youtubekanal i ettertid.

Video og dokumentar

Totalt er det 25 plasser. Hovedtemaet på campen er å gi ungdommer veiledning innen musikkvideoproduksjon og dokumentarfilming.

Den fem dagers campen inkluderer mat og overnatting. Både jenter og gutter er velkommen. Påmeldingsfristen er 25. september.

– I år har vi ordnet med dusjer på ungdomshuset, det bygget der frivilligsentralen holder til, der de skal overnatte, og all maten er inkludert, sier Blass. Undine AS er arrangere og leder prosjektet, mens Sunndal kommune er ansvarlig for filmutstyr og lokale.

Vestnorsk filmsenter og Møre og Romsdal fylkeskommune støtter campen. Avgiften for å delta er ikke stor, og Blass sier man prøver å holde kostnadene for deltakerne nede, slik at flest mulig skal kunne delta.

– Campen er for filminteresserte ungdommer som skal velge seg et yrke, men ikke helt vet hva de skal satse på. Målgruppen er i den alderen da man ofte ikke vet hva man skal bli. Her får de et innblikk i yrkene innenfor filmproduksjon. Tidligere erfaringer viser at deltakerne får stor innblikk og flere har satset på dette i ettertid.

Gode erfaringer

Det er profesjonell kompetanse som gir ungdommene veiledning.

– Vi har engasjert Skjalg Molvær igjen på grunn av de gode erfaringene vi har hatt med ham. Han er både kunstnerisk og faglig dyktig, er engasjert og flink til å videreformidle. Han blir en av tre foredragsholdere som skal veilede ungdommene innen dokumentar og videoproduksjon.

I år samarbeider Undine og kommunen med IN2IT, en internasjonal dansefestival. De vil ha sitt opplegg med workshops og dansekompanier fra inn- og utland. Prosjektleder er Tendai Makurumbandi, danselærer og koreograf. Filmcampdeltakerne skal lage dokumentar eller musikkvideo av festivalens høgdepunkt.

– Jeg gleder meg vanvittig mye til filmskapercampen, det kommer til å bli veldig bra, smiler Blass. Mer informasjon og påmelding på Facebooksidene Filmskapercamp og IN2IT Dancefestival.