Elevene fra ungdomsskolen i Eidsvåg gikk helt til topps da romsdalsfinalen i gründercamp ble arrangert på Åndalsnes tirsdag.

Elevene vant med løsningen de skisserte for å hindre frafall i den videregående skolen. Elevene vant også den lokale kåringa som Nesset Næringsforum inviterte til i vinter i samarbeid med Eidsvåg ungdomsskole, Indre Nesset barn-og ungdomsskole samt Ungt entreprenørskap Møre og Romsdal.

Det var Nav som hadde gitt ungdommene oppdraget. Elevene pekte blant annet på at det kan legges ut informasjon på nettet. Elevene hadde også laget en holdningskampanje, og dessuten foretatt en spørreundersøkelse som viser at foreldrene er veldig viktige rådgivere for ungdommene.

Det var Gaute Grøtta Grav, kjent som programleder i Farmen som delte ut førstepremien i Romsdalsfinalen. En sjekk pålydende 5000 kroner.

Premien skal brukes til klassetur.

Lærer Unni Kjelleberg Solli påpeker overfor Romsdals Budstikke, som var til stede på premieutdelingen, at oppgaven var krevende for ungdomsskoleelever som på forhånd neppe hadde gjort seg opp tanker om frafall i videregående.

- De har jobbet hardt, og det er flott at også en slik type oppgave kan gå til topps, sier Kjelleberg Solli.