(Smp:) Undersøkelser på skipet pågår. Passasjerene er i mellomtiden samlet på hotell i sentrum, melder politiet.

Oppdatering: Innsatsleder i politiet, Siri Løndal sier Sunnmørsposten klokka 21.20 at man er tilbake til normaltilstand.

– Personen som angivelig skal ha sendt ut det vi kategoriserer som en melding som kan oppfattes truende eller kunne skape frykt er en person vi er kjent med og vet hvor er. Vi har kontroll på situasjonen og folk kan returnere til båten, sier Løndal.

En tipser forteller til Sunnmørsposten at området rundt hurtigruta er sperra av.

– Vi fikk inn en vag melding, og velger sammen med ledelsen i Hurtigruta å se på dette som en bekymringsmelding. Nå gjør vi de undersøkelsene vi kan, sier operasjonsleder Borge Amdam til Sunnmørsposten klokka 20.43.

Han vil ikke gå i detalj på hvordan politiet jobber, men sier de jobber på «alle mulige måter de kan undersøke det på».

– Kontrollerer dere hele skipet?

– Det er mange måter vi vurderer dette på, og det er også en mulighet for det.

Operasjonsleder Borge Amdam vil ikke si annet enn at det er snakk om en vag melding. 240 personer er evakuert og de har tatt inn på et hotell i påvente av undersøkelsene.

– Hvor alvorlig er meldingen?

– Vi har valgt å ta folk av skipet, mens vi undersøker. Så får vi se hva vi kommer fram til. Det er ikke noe som gir oss mer bekymring så langt, sier Amdam til Sunnmørsposten.

I en melding til media skriver Hurtigruten følgende:

«MS Nordnorge mottok tidligere i kveld en anonym telefonsamtale som i verste fall kan oppfattes som en trussel. Vi har ingen indikasjoner på at dette er reelt, men som et føre-var-tiltak kontaktet skipet politiet. Politiet vil nå foreta undersøkelser. Gjester og mannskap er tatt av skipet mens dette pågår. MS Nordnorge er på nordgående rute og ligger nå til kai i Ålesund.»

Resepsjonen fikk meldingen

– Grunnen til evakueringen er at det har kommet en uspesifisert melding til skipet, som vi har valgt å reagere på. Meldinga gikk direkte til resepsjonen på Hurtigruta. Meldinga er vag, men vi har valgt å iverksette disse tiltakene for å ivareta passasjerene og mannskapets sikkerhet. Disse er evakuert til Scandic Parken og blir ivaretatt av kommune og politi, sier Siri Løndal, innsatsleder i politiet til Sunnmørsposten.

– Meldingen til skipet er vag, men skaper bekymring, skriver politiet i en oppdatering på Twitter.

MS Nordnorge vil bli forsinket, og kansellerer havner videre på ruten, opplyses det.

Det var Sunnmørsposten som først hadde denne saken.