Jo Nesbøs bøker om den eksentriske Doktor Proktor

er solgt i over 800.000 eksemplarer i 35 ulike land, og det blir nå også

Publikum i Sunndal blir blant de første som får anledning til å oppleve Lise og Bulle og den litt merkelige Doktor Proktor, som har funnet opp verdens kraftigste prompepulver, i teaterversjon.

Forestillingen vises i tre omganger i Jo Nesbøs heimby - to av forestillingen er allerede utsolgt - før turen går videre til Åndalsnes, så Sunndalsøra, hvor den vises søndag 29. september.

Forestillingen er satt opp med turne landet rundt, med avslutning først ut i februar.

Slik presenterer Riksteatret forestillingen:

Jo Nesbø har gitt Riksteatret lov til å lage teater av den første boken i Doktor Proktor-serien. Fra høsten 2013 kan du oppleve historien om Lise og Bulle og den litt merkelige Doktor Proktor, som har funnet opp verdens kraftigste prompepulver, på ditt lokale kulturhus.

Det handler om promping. Ikke sånne små smygere du lurer ut uten at noen merker det i mattetimen. Neida. Her snakker vi kanonsmell, promper som brenner hull i buksa og sender små gutter ut i verdensrommet og tilbake igjen. Og så handler det litt om onde tvillinger, mongolske vannrotter, lange karamellpuddinger og enda lengre kvelerslanger. Men aller mest handler det om hva som skjer når knøttlille Bulle med ildrødt hår flytter inn i Kanonveien og møter Lise og en nesten gal professor en solfylt dag like før 17. mai.

Doktor Proktor-bøkene er solgt i over 800.000 eksemplarer i 35 ulike land. Om Doktor Proktors prompepulver har pressen sagt:

"En heidundrende promp ()vil skape mye god latter blant liten og stor." VG

«Avslutningssalutten er spektakulær!" Aftenposten

"deilig, sprø og virkelig komisk." Deutschlandfunk (Tyskland)

"En av de morsomste barnebøkene jeg noensinne har lest" Vinski (Finland)