Avskjedsforestillingen er ikke bare en historie om Danseteateret gjennom ti år, men fortellinga om Folkets Hus eller Aktiviteten som huset også er kalt.

Huset er 65 år og har rommet mange aktiviteter. Dans, bingo og bastukvelder er noen av aktivitetene. Huset har også vært treningslokale og klubblokale for Bjørn IL.

100 barn og unge fra fem og oppover ga publikum et svingende innblikk i denne historien. Som alltid velkoreografert dans til fengende rytmer. Og det er alltid gøy å se hvor godt sjøl de minste barna klarer koreografien.

Avskjedsforestillingen blir vist tre kvelder til denne uka. For dem som ønsker å få med seg denne historiske forestillingen er muligheten til stede.

– Klart det er vemodig. Men avgjørelsen er riktig og den kommer til rett tidspunkt, sier Bente Edvardsen.

Siden hun var 15 år har Bente Edvardsen drevet med danseinstruksjon. Etter hvert kjøpte hun Folkets Hus og startet med spinning og dansegrupper for barn og ungdom.

På fritida har hun dekket et stort behov for ung kunstnerisk utfoldelse på dansegolvet. Et stort antall surnadalinger har vært innom skolen i løpet av de ti åra den har eksistert.

Noen av elevene har fortsatt med dans og er med som instruktører. Bente Edvardsens elever har satt sitt preg på niendeklasseshowet ved Surnadal ungdomsskole, ved å ta koreografien på mange av danseinnslagene og også vært framtredende i russerevyer.

Danseteateret har satt klare spor etter seg. De som skal ta over etter Danseteateret får store sko å fylle. Kulturskolen forventes å ta over for behovet er stort. Det viser avskjedsforestillingen der 100 barn danser.

– Håper virkelig kulturskolen tar seg av de danseinteresserte, og tar interessen alvorlig, sier Edvardsen.