- Vetle har vært her og hjulpet til i to dager nå, forteller Tone Øyen, som sammen med samboer Even Reknes driver den nye butikken i Amfi Sunndal.

- Det skulle bare mangle at vi gjorde litt stas på ham etter den innsatsen han har lagt ned, sier hun.

Vanskelig valg

Vetle fikk også plukke seg ut noe i butikken som takk. Han ruslet rundt hyllene og studerte dem nøye. På spørsmål om han har bestemt seg for noe, slår han ut med armene og svarer:

- Jeg vet ikke!

Og det er lett å bli overveldet; her er hyller fylt opp med leker i alle former, farger og fasonger. Inneleker og uteleker. Byggeklosser og fotballer. Et fjernstyrt helikopter fanger Vetles blikk, før han går bort til reolen med biler.

- Jeg liker biler, nikker han.

Ventet

"Yes! Vi leker" er en kjede som består av cirka 60 leketøysforhandlere i hele Norge. Butikken i Sunndal har også en Panduro Hobby-avdeling. Tone og Even forteller at de så kjedens ønske om å etablere seg i Sunndal som en mulighet de valgte å gripe.

- Et senter uten en lekebutikk er ikke et komplett senter, sa senterleder Bergsvein Brøske da butikken skulle åpnes. Senteret har vært uten lekebutikk etter at Brio Leikestua stengte dørene tidligere i år.

- Vi er veldig glade for at Tone og Even ville ta over, fortsatte han, og roste innsatsen de har lagt ned i dagene før åpningen.

Flere hadde tatt oppstilling utenfor og ventet på å få slippe inn.

- Basseng og sandkasse til barnebarnet, svarer en av dem på spørsmål om hva de har tenkt å kjøpe.

- Gravemaskin, svarer en annen.

Bare minutter etter åpningen var det første salget unnagjort.