Direktoratet for naturforvaltning ga tirsdag tillatelse til å felle ulven som skal ha drept sju lam på innmarksbeite i Svisdalen i Sunndal natt til tirsdag. Allerede tirsdag kveld fikk Erik Mæhle samlet sammen et jaktlag bestående av ni mann, som gikk ut på post i 22.00-tida.

- Det var ei lang og kald natt, det var ned i fem grader, forteller jaktlederen.

- Det er ikke annet å gjøre når en skal på ulvejakt enn å sette seg ned i nærheten av der det går sau og håpe at den kommer. Vi hadde folk på post på Hjellmoen, Grytlykkja og i Svisdalen. Men vi så ikke noe til den. Skodda var grauttjukk, det var sikt på bare 25 meter, forteller Mæhle.

Rundt klokka 05.00 onsdag morgen ga jaktlaget opp og gikk tomhendte heim - men Mæhle håper å få gjort et nytt forsøk i kveld. Han kommer til å ta kontakt med flere som kan delta i jakta. Navnene finner han på ei liste som ble satt opp i forbindelse med bjørnejakt i området for flere år siden.

- Det er stort sett de samme som var med på bjørnejaktlaget i fjor.

Mæhle sier at han gjerne vil høre fra andre som ønsker å delta. For å kunne delta i ulvejakta må en blant annet ha betalt jegeravgift, og være registrert som lisensjeger i Jegerregisteret. Les mer her.