Tingvolljenta kom et godt stykke ned på resultatlista i dagens sprint. Solemdal skjøt bra, men fikk likevel en bom på det aller siste skuddet.

-Jeg er godt fornøyd med skytinga, men er ikke i form i sporet for tida. Jeg må bare se framover og håpe på at det løsner. Nå skal jeg slappe av og nullstille meg foran morgendagens jaktstart, sier Solemdal til NRK. Hun havnet til slutt på en 19.plass.

Beste norske i dagens VM-sprint ble Tora Berger, som etter et meget godt løp tok med seg sølvet. Berger fikk også en bom på siste skyting og glapp dermed gullet til Olena Pidhrushna fra Ukraina, som gikk sitt livs løp og skjøt feilfritt. Berger er storfavoritt foran morgendagens jaktstart, når hun starter 6,4 sekunder bak Pidhrushna.

Ann Kristin Aafedt Flatland ble den nest beste norske jenta i dag, med en åttendeplass.

Solemdal startet VM i Novo Mesto i Tsjekkia med blandet stafett (mix-stafett) torsdag, der hun sammen med Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø  sørget for at mesterskapets første gull gikk til Norge.

Tidligere i dag sørget Aksel Lund Svindal for norsk VM-gull i utfor, mens Emil Hegle Svendsen tok hjem gullet i herresprinten.