Ånden i lampa og flere av fortellingene i 1001 natt fikk til tider ungene til å lene seg framover i stolsetene i spenning. Historiene blei godt formidlet av gode skuespillere. En enkel scenografi blei virkningsfull, levendegjort med lys og små spesialeffekter. Eksplosjonen da Aladdin åpnet flaska og ånden steg ut av røyken og talte med stemmeforvrenger skjerpet sansene hos det unge publikumet. Likeledes var de med på notene når skuespillerne henvendte seg til salen for å få hjelp i historien om den rike og bortskjemte jenta som krangler med fattigjenta om ei dukke.

Halshugger

Historien starter med at den persiske konge Shahryar er så sjokkert over sin kones utroskap at han dreper henne. Han antar at alle andre kvinner vil være utro, og beordrer vesiren til å skaffe seg en ny brud hver natt. Etter å ha tilbrakt natta med henne henrettes hun ved daggry. Dette fortsetter helt til vesirens datter Scheherazade går med på å bli Shahryars neste kone. Hun har lagt en plan, og hver natt etter bryllupet forteller hun ham historier. Hun sørger for atkongen hver morgen er spent på hvordan det går videre, og derfor utsetter henrettelsen, slik at han skal få høre fortsettelsen. Til slutt har hun født ham tre sønner og kongen er overbevist om hennes trofasthet. Han lar henne leve.

Honnør

Skuespillerne levendliggjør historiene de forteller på en flott måte. Elevene ved dramalinja på Nordmøre folkehøgskole gjør replikkene til sine. Dialogen går på dialekt noe som gir en naturlig flyt og en følelse av ekthet. Dette er ikke aktører som står på scenen og leser opp tekst, dette er skuespillere. Prestasjonene varierer sjølsagt noe, men totalt sett er dette veldig bra teater.

På veg ut etter forestillingen får dramalæreren mange klapp på skuldra og skryt for en flott forestilling. En fullt fortjent honnør.