At den lokale turistattraksjonen er blant verdens vakreste i kåringen, liker vekstkommuneprogrammet i Nesset svært godt:

– Dette er kjempekjekt, og det beviser at området er attraktivt! sier Pia Therese Nordli, reiselivskonsulent i vekstkommuneprogrammet i Nesset kommune.

Aursjøvegen er plukket ut blant alle attraksjoner i hele verden og er i denne kåringen i selskap med Madeira, Italia, nasjonalpark i USA og andre fine reisemål. I bildeteksten under bildet fra Eikesdal står det at ruta starter på Finset i Eikesdal, deretter at ruta følger gjennom den frodige dalen, og at en med flaks kan observere bjørn, moskusokse eller villrein på turen.

Det var en tysker som sendte tips om kåringen til vekstkommuneprogrammet i Nesset.

– Mange tyskere besøker vårt område og mange kjører Aursjøvegen. Av turistene er det flest tyskere, det merker vi spesielt i turistinformasjonen. Det er også blitt mange nederlendere som kommer hit. Vi merker en økning der, sier Nordli.

Hun mener kåringen viser at Aursjøvegen har et stort potensial:

– Aursjøvegen er et attraktivt turmål. Det som mangler er aktiviteter langs ruta, som gjør at folk kan stoppe opp undervegs og oppleve noe.