Kinosjef og avdelingsleder på kulturhuset Marianne Furu Høydal sier at bakgrunnen er at hun har fått tilbakemeldinger om at lørdagskino er noe folk ønsker.

– Jeg har også erfart sjøl, når jeg bodde i Trondheim, at jeg synes det var fint å gå på kino lørdager.

Hun tror også det kan være kjekt for dem som bor et stykke unna å kombinere handel med kino, for på hverdager kan det bli travelt å rekke kino etter en land dags jobb.

– Det vil bli to forestillinger på lørdager framover; vi satser på å vise barnefilm klokka ett og voksenfilm klokka tre.

I dag starter tilbudet med familiefilmen Rive-Rolf først på dagen, som en førpremiere.

– Rive-Rolf er morsom for barn, men har referanser til for eksempel spill på 80- og 90-tallet, så den er også aktuell for voksne.

Seinere på dagen vises Hansel og Gretel Witch Hunters, en film med 15-årsgrense. Paramount Pictures og Metro-Goldwyn-Mayer presenterer en actionfylt skrekkfilm og komedie.

– Dette er en typisk ungdomsfilm.

Kinosjefen håper mange vil bruke lørdagstilbudet framover.

– Vi satser på at dette skal bli et fast tilbud. Det er mange bra filmer som kommer framover.

Kinosjefen i Sunndal har nylig vært på filmtreff i Oslo. Der møtte hun filmdistributører og fikk se hva som kommer av filmer framover.

– Det er jevnlige filmtreff i Oslo gjennom året, og det gjør det enklere å booke filmer, sier kinosjefen som avgjør hvilke filmer som skal vises på Sunndalsøra.

– For tida er det litt utfordrende siden vi bare har Keila. Det er vanskeligere å få plass til det man har lyst til. For tida er det også litt lange filmer; som Django og Les Misérables, og da må man starte programmet på hverdager litt tidlig for å rekke å kjøre begge to.

Hovshall åpner i begynnelsen av april, noe kinosjefen ser fram til.

– Vi gleder oss og er spente på den nye salen, jeg tror det blir veldig fint. Da kan vi også kjøre 3D igjen, noe vi ikke har anledning til nå.

Marianne Furu Høydal (28) har vært ansatt som kinosjef og avdelingsleder siden begynnelsen av januar.

– Det er kjempespennende og en artig jobb. Mye er opp til en sjøl og en kan forme jobben litt som en vil. Rundt arrangement får en brukt ideer og være kreativ. Dagene går fort og det er et godt tegn. Det er mye å sette seg inn i, men jeg tar tida til hjelp.