Svevia AS rykket lørdag morgen ut med mannskap for å rydde ut dopapir fra Øksendalstunnelen. Ikke bare var tunnelen «full», det var også kastet dopapir opp i viftene, noe som lett kunne fått katastrofale følger.

Henrik Børset, som har 24-timersvakt for Svevia, har nettopp vært ute og renset viftene.

– Dersom dette hadde forårsaket en brann ville det fått veldig store konsekvenser, kanskje hadde tunnelen blitt stengt på månedsvis, sier han.

Av de mange viftene i den lange tunnelen var det papir i minst to av dem.

Hvem som har gjort dette er uvisst. Industriområdet på Håsøran på Sunndalsøra var også fullt av dopapir i dag, ifølge Børset.

– Dette likner veldig på «russestreker», men det kan jo naturligvis være andre som står bak også sier Børset.

Men å finne ut hvem som har gjort det blir eventuelt politiets jobb. For han regner det som sikkert at dette vil bli politianmeldt.

– Ja, klart at dette må få følger. Ikke bare har de forsøplet tunnelen, de har også nær forårsaket en brann, noe som ville blitt katastrofe, sier han.

Viftene var stengt i flere timer lørdag, noe som gjør at tunnelen også raskt ble fylt av eksos.

– Det blir fort stint i en slik tunnel ja, men det ser ut til at alt papiret er ute nå. Viftene i gang igjen og alt ser ut til å være i skjønneste orden, forteller Børset.

Driva ringer Egil Nisja i Svevia.

- Jeg er ikke på vakt nå, så dette vet jeg ingenting om. Men i slike saker blir det politiets jobb å finne ut hvem som har gjort det, sier han.