Gullmedaljen ble tildelt i kategorien for beste blåskimmelost. Kraftkar har de to siste årene vunnet sølv i samme kategori. Ingen andre blåskimmeloster har vært representert på pallen tre år på rad.

Kraftkar innehar for tiden tittelen som Norges beste ost, etter at den ble tildelt tittelen “Årets ost 2009/10” (ny kåring finner sted i oktober) i regi av bransjeorganisasjonen Norsk Gardsost.

- Dersom norsk småskalaproduksjon skal ha en framtid, må produktene være av internasjonal kvalitet. Denne prisen beviser at det er mulig å lage god ost også i Norge, uttaler Kristin Waagen, daglig leder i Tingvollost.

Tingvollost er et familiedrevet gårdsmeieri lokalisert øverst på Vestlandet. Herfra ble det i 2010 produsert ti tonn hvit- og blåskimmeloster. Kundene fordeler seg fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Gårdsmeieriet har også mottatt eksportforespørsler fra blant annet Danmark, Belgia og Tyskland de siste årene. For tiden er Tingvollost i gang med en treårig vekstsatsing fra Innovasjon Norge for å kunne møte etterspørselen. I fjor ble bedriften tildelt Spesialitet-merket fra KSL Matmerk til sine oster. All produksjon er basert på kumelk fra egne kyr. Gården har totalt ni ansatte.

Jurybegrunnelse: Dejlig, blød og fyldig. Det er vinderen indenfor denne katagori, andre kommentarer behøves ikke.