Ola Sakshaug og Johan Bugge holdt følge det meste av løpet, men Sakshaug dro fra på slutten.

Arrangør Rindals-Troll ønsket seg at flere trimmere skulle bli oppmerksom på Trollheimsløpet i år, og fikk nok noen flere enn i fjor. Likevel kunne nok atskillig flere enn de 87 som gikk pinselørdag hatt glede av denne vandringen i vakker rindalsnatur.

I konkurranseklassene er imidlertid tilstrømmingen upåklagelig, og spesielt i junior og seniorklassene.

I fjorårets løp ble junior Johan Bugge best av alle, men i år fikk han konkurranse. Rindals-Trolls Thomas Holm åpnet sterkt, men måtte snart innse at Ola Sakshaug og Johan Bugge var hakket vassere.

De to holdt følge det meste av løpet, men ved passering 300 meter før mål hadde Sakshaug skaffet seg en komfortabel luke.

Han løp inn til seier i seniorklassen på 20,05 - den tredje beste tida noensinne i Trollheimsløpet. Til sammenlikning er løyperekorden til Henrik Grøseth på 19,45.

Johan Bugge løp inn til 20,17 som er 15 sekunder raskere enn vinnertida hans i fjor.

Også i klasse G14 år ble det spenning om seieren mellom heimefavoritt Jo Svinsås og Joakim Sødal fra Kyrksæterøra. Som i fjor lå Svinsås noen meter etter Sødal siste runden på Trollbanen, men også i år løp han inn forspranget og distanserte Sødal på oppløpet.

Ole Flessen fikk rosemalt fat etter å ha fullført samtlige Trollheimsløp i historien. 35 år står det å lese på fatet, men Flessen sjøl opplyser at han faktisk har fullført 40 Trollheimsløp. De første fem årene fra starten i 1972 ble nemlig ikke registrert.