Telenor intensiverer 3G-utbyggingen. I løpet av 2013 vil 93 prosent av mobilkundene ha tilgang til 3G-dekning der de bor, og den videre utbyggingen vil sikre en dekning på hele 97 prosent. Bare i Møre og Romsdal har Telenor fra sommeren 2012 bygget ytterligere hele 24 nye 3G mobil basestasjoner.

Telenor bedrer 3G-dekningen i byene og bygger nye 3G-stasjoner i områder der det i dag bare er 2G. I tillegg er selskapet godt i gang med byggingen av neste generasjons mobilnett; 4G.

I Møre og Romsdal har Telenor utvidet til 3G på en stasjon i Aukra, en i Aure, en i Gjemnes, to stasjoner i Halsa, en i Molde, fire i Norddal, en i Rauma, to i Rindal, en i Skodje, to i Stranda, en i Sula, en i Sunndal, en i Surnadal, en i Sykkylven, en i Tingvoll, en i Vanylven, en i Ørsta og en i Ålesund kommune. Og nye stasjoner kommer.

– Nordmenns mobilbruk har endret seg radikalt. Nå er over 60 prosent av mobiltelefonene i Telenors nett smarttelefoner, og ved utgangen av 2013 forventer vi at dette tallet har steget til rundt 75 prosent. Telenors mobilnett sikrer høye hastigheter og god kapasitet når folk surfer med PC, nettbrett eller mobil. Kundene skal være trygge på at vi både nå og i fremtiden skal ha best dekning, kvalitet og kapasitet. Derfor styrker vi nå satsningen på 3G-utbyggingen, sier Stein–Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor.

Supersurfere

Telenor registrerer at nordmenn virkelig er blitt supersurfere. Databruken fra mobiltelefoner vokste over 100 prosent i fjor. – Det er denne utviklingen som motiverer oss til å utvide mobildekningen i områder som i dag ikke har 3G-dekning, samtidig som vi bedrer kapasiteten der det allerede er dekning, fortsetter Vellan. Dette vil sikre god kapasitet både for kundene som er på farten og for å bedre innendørsdekningen.

- Totalt har vi rundt 4000 3G-stasjoner, og vil etablere rundt 1200 nye innen utgangen av 2014. Samtidig bygger vi høyhastighetsnett frem til mobilstasjonene for å sikre god kapasitet og kvalitet til kundene, sier Vellan.

30 millioner MB i døgnet

I løpet av ett døgn bruker Telenors mobilkunder rundt 30 millioner megabyte, som tilsvarer mellom 30-35 millioner førstesider av VG. – Vi sikrer god kapasitet og høye hastigheter for fremtidig bruk, og dekningsområdet utvides. Dermed blir surfeopplevelsen suveren for alle, avslutter Stein-Erik Vellan.

4G for alle

Telenors 4G-nett åpnet høsten 2012 og allerede nå har en av tre nordmenn 4G-dekning der de bor. Landets 18 største byer har allerede god dekning.  Utbyggingen fortsetter i raskt tempo, og skal innen 2015 dekke 9 av 10 nordmenn. Telenors 4G-utbygging har til nå vært i 2600 MHz-båndet, i likhet med de aller fleste mobiloperatører i Europa. Fremover vil Telenor primært bygge 4G i 1800 MHz-båndet, som gir bredere mobildekning og bedre innendørsdekning.