Det nye bygget som skal huse Coop Extra er i ferd med å reise seg på Dørumtomta. Samtidig er også planene for det gamle Domus-bygget på Sunndalsøra nå klare. To leietakere skal inn, røper direktør for eiendom- og forretningsutvikling i Coop Orkla Møre, Lars Ove Breivik.

– Vi deler arealet i to; Kiwi skal inn i den ene delen og Europris i den andre.

Planen er fortsatt å åpne den nye Coop Extra-butikken i tide til julehandelen starter, det vil si på seinhøsten 2013. Så snart det skjer, vil renoveringen av det gamle Domus-bygget ta til. Breivik lover at standarden skal løftes betraktelig. De nye leietakerne skal etter planen være på plass i bygget litt utpå nyåret i 2014.

Ventet lenge

Kiwi har lenge hatt et ønske om å etablere seg på Sunndalsøra.

– Vi har jobbet i sikkert ti år med å finne de riktige lokalene for en dagligvarebutikk på stedet, sier regionsjef i kjeden, Torkel Thorvaldsen.

Når valget nå falt på Domus-bygget, er det flere årsaker til det.

– Vi mener det har riktig beliggenhet og gode fasiliteter, som blant annet parkering. Det har også vært handel i bygget i generasjoner.

Butikken på Sunndalsøra blir en standard Kiwi-butikk på i overkant av 1000 kvadratmeter.

Dermed vil en ny dagligvarebutikk etablere seg på stedet – et steinkast unna konkurrenter som Rema 1000, Bunnpris og Rimi.

– Vi mener det er plass til oss også. Konkurranse er sunt, og kommer kundene til gode, minner Thorvaldsen om.

Breivik sier følgende om å leie ut lokaler til en konkurrent:

– Det vi gjør nå bidrar til å styrke stedet som handelssted, noe som også vil bidra til at det drypper litt ekstra på oss.

Han ser ikke bort fra at Kiwi ellers ville ha valgt en annen plassering, kanskje utenfor sentrum, og sier at han tror alle vil tjene på et sterkere sentrum framfor flere store handelsetableringer i randsonene.

Europris

Det er fire år siden Europris signaliserte at de ønsket å etablere seg på industriområdet på Sunndalsøra. Nå er disse planene skrinlagt, og kjeden er klar for en tilværelse i sentrum.

– Vi har gode erfaringer med å etablere oss sammen med en god nabo. Da denne muligheten dukket opp valgte vi å slå til. Vi gleder oss til åpningen, og skulle gjerne fått åpnet til jul, men får nøye oss med at vi åpner til påske. Da får vi en fin oppkjøring til sommersesongen, som er viktig for oss, sier etableringsdirektør Gunnar Børresen til Driva.

Butikken på Sunndalsøra blir på 1400 kvadratmeter, litt over snittet for Europris. Børresen understreker at butikken i Eidsvåg, som nylig flyttet inn i nye lokaler, består, og frykter ikke at butikkene ligger for tett.

– Butikken i Eidsvåg har fått etablert seg og fått godt fotfeste før åpningen på Sunndalsøra. Erfaring viser at det ikke er noe problem at to butikker ligger såpass tett, sier Børresen, som i går deltok i åpningen av butikk nummer 210 på Forus utenfor Stavanger.

– Vi har veldig store forventninger til etableringen på Sunndalsøra, og forventer at omsetningen skal bli minst like høy som i Eidsvåg.

I rute

Arbeidene på Dørumtomta er i rute, bekrefter Breivik. Nå starter arbeidet med å legge betongdekke og reise stålkonstruksjonene. Når fellesferien tar til, vil en se konturene av det nye handelsbygget i sentrum. I byggets andre etasje blir det kontorlokaler, som skal leies ut. En leietaker er aktuell for lokalene, men Breivik ønsker ikke å si hvem dette er, ettersom kontrakten ikke er underskrevet ennå.

Det er Detalj Sunndal Eiendom AS som eier Domus-bygget, og som også utvikler Dørumtomta. Selskapet eies av Lars Løseths LL Kjøpesenter AS og Coop Orkla Møre.