Siden det er Rindal travklubb som står som arrangør, er det naturlig at vi får oppleve noen naturlige hestekrefter på Hestekreftenes dag på Rindal Travbane kommende søndag.

Hestekrefter får vi også i form av nye traktorer med tilhørende funksjonelle redskap, men også med eldre traktorer der eierne setter hverandre i stevne gjennom en uhøytidelig konkurranse i løpet av dagen.

Rindal travklubb ønsker eiere av både gamle traktorer og andre veterankjøretøy på to og fire hjul - og uten krav til geografisk opphav - velkommen til å stille ut denne dagen.

Stiller ut gjør også de som har kortreist gardsmat og husflid å selge i en overflod av salgsboder, mens andre har ryddet på loft og kjeller og i garasjer og selger unna ting de ikke lenger har bruk for på et stort bruktmarked.

De yngre får mulighet til å bli kjent med små og store dyr, samt at de kan få ta seg en tur med hest og vogn eller en ridetur på hesteryggen.

Nytt av året under Hestekreftenes dag er en skikkelig publikumsmagnet. Lina Nergård har nemlig bestemt seg for å selge unna noe av alt hun har samlet i årenes løp, og fått barn og barnebarn til å arrangere storauksjon på hennes vegne.

Blant varene - som fyller fem-seks båser i hestestallen - finner vi blant annet flere gamle skuvsenger i forskjellig stand, symaskiner i originale trekasser, kopper og fat - mye av det av kjente produsenter av steingods og porselen, andre gamle møbler som stoler og bord samt en større stabel av Norsk Ukeblad - og et ubrukt treskipar av merket Troll-Ski som det aldri har vært bindinger på.

Barnebarn av Lina, Bettina Røen Helgetun, opplyser at det er litt hummer og kanari hva gjelder både alder og kvalitet på det som skal selges, men det går an å gjøre skikkelige kupp.

Eventuelle kjøpere kan besiktige varene fra Hestekreftenes dag starter søndag formiddag og fram til auksjonsstart utpå ettermiddagen. Lars Langli er auksjonarius.

Birgit Røen forteller at de fra starten på dagen vil selge enkeltkopper og andre småvarer på loppemarked, så hvis noen mangler en kopp eller et fat til et sett, kan det være lurt å sjekke om det kan finnes her.

Hestekreftenes dag er sjølsagt en heldags foreteelse, og med matsalg slik at folk kan gjøre unna søndagsmiddagen på en lettvint måte.