Ragnhild Lund Ansnes fra signering av "Liverpoolhjerter" på Syltøran i Surnadal sammen med Liverpool-legende Phil Neal i fjor. Foto: Geir Forbregd

På sine hjemmesider annonserer SBF Ansnes som årets vinner av presseprisen for sin bok "Liverpoolhjerter". SBF sier følgende om presseprisen:

" Presseprisen er en pris SBF utgir ved jevne mellomrom, men ikke nødvendigvis hver sesong. Denne blir gitt til, enten presse eller personer som har gjort noe ekstraordinært for norske tilhengere av britisk fotball, og vesentlig til presse eller media som prisens navn tilsier."

Prisen deles ut tirsdag ettermiddag under årsmøtet til Liverpool FC Supporter Club Scandinavian Branch (LFCSCSB) i Oslo.

- Det smaker så utrolig godt med en pris for det journalistiske prosjektet som jeg har lagt mest tid og hjerte i, i løpet av hele min journalistiske karriere på 14 år. I tillegg er dette min bokdebut. Dette var moro, sier prisvinner Ragnhild Lund Ansnes.

Hun skriver nå på oppfølgeren til "Liverpoolhjerter". Den nye heter "Liverpoolhelter" og tar for seg hvordan fotballen har hatt innvirkning på toppspillere, og hvordan toppfotballen i England har endra seg de siste 50 årene.

Hun har intervjuet spillere fra ulike epoker i nyere engelsk fotball og boka vil trolig være klar for markedet over nyttår. Ian Rush, Phil Neal, Kevin Keagen og Jamie Carragher er blant de portretterte.

- Nå er jeg stolt og lykkelig for at jeg har fått anerkjennelse i fotballmiljøet også utover Liverpool FCs supportermiljø - og jeg er veldig takknemlig for alle som har delt raust av sine historier, kunnskap og bilder. Uten de mange hundre som ga meg denne tilliten, hadde ikke "Liverpoolhjerter" blitt noen bok, sier Ansnes.

- Dessuten er jeg takknemlig for all hjelp fra medlemmer av den norske supporterklubben (LFCSCSB), sier hun.

Les mer om den nye boka her.