Noe gikk galt med basehopperen og nå henger han fast i fjellet. Foto: Helle Gannestad

En basehopper henger fast i Hårstadnebba i Sunndal.

Politiets operasjonssentral bekrefter ovenfor Driva at det er en hopper som ikke har kommet velberget ned og at de nå arbeider med saken.

Både politi, Røde Kors, Sea King redningshelikopter og ambulanse har rykket ut til stedet i Sunndal. Hvordan tilstanden til mannen er, vites ikke foreløpig.

I følge folk på stedet skal det være snakk om en mann i 30-årsalderen med utenlandsk statsborgerskap som hoppet alene. Han ligger fast i fjellet, i følge observasjoner.

KLATRERE PÅ VEG NED

Ben Wikøren i Hovedredningssentralen på Sola sier til Driva klokka nærmere klokka fire at de har lokalisert en mann hengende i fjellet.

- Sea King er på veg for å hente klatrere på Åndalsnes som skal bistå i arbeidet, dette på grunn av at de frykter at fallskjermen skal blåse vekk fra fjellet. De skal sette ned klatrerne et stykke ovenfor hopperen og fire seg ned til ham. De vil ha en sikker operasjon, sier Wikøren.

- Vet dere noe om tilstanden hans på nåværende tidspunkt?

- Nei, vi vet ikke hvordan tilstanden hans er, men det er ikke livstegn å se, sier Wikøren til Driva.

Klokka halv fem ble klatrere satt av i fjellet, omlag 300 meter ovenfor basehopperen. Klatrerne er fra Alpine redningsgruppe på Åndalsnes.

- Fire stykker holder nå på å fire seg ned til mannen. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar, det er det alltid på klatreoppdrag. Sea King helikopteret har flydd til Kvernberget for å fylle drivstoff, sier Wikøren til Driva når klokka er 17.35.

JOBBER MED IDENTITET

- Vet dere noe mer om hvem mannen er?

- Nei, politiet jobber med å finne identiteten hans, sier Wikøren.

Politiets operasjonssentral opplyser at en mann meldte fra om ulykka rett før klokka ett. Melderen hadde sett at skjermen åpnet seg, men så ikke hopperen igjen og fikk heller ikke kontakt med ham etter hoppet.

Det har tidligere vært dødsulykker i Hårstadnebba. I 2008 omkom en 28 år gammel mann fra utlandet, og i 2002 omkom en 42 år gammel mann fra Molde.

Driva kommer tilbake med mer om saken og oppdaterer den.