Surnadal dominerte første omgang mot Ålesund2 heime på Syltøran. I andre omgang ovetok Ålesund mye av initiativet. Men i motestning til tidligere kamper holdt Surnadal stand hele kampen og vant 1-0. Bjørnar Dalsegg Sæter blei matchvinner.

- Dette trengte vi. Vi var kyniske på slutten, noe jeg har etterlyst, sier trener Asgeir Stavne.

I 40 minutter i første omgang fikk Ålesund så vidt låne ballen. Surnadal styrte spillet. Hadde ro med ballen, la gode pasninger til kantene og kom til mange avslutninger.

Allerede etter sju minutter kunne Lars Mogstad ha satt ballen i mål. Et framspill fra Stein Todalshaug fant Dan Blekken på høyre kant. Han kom ned til dødlinja, la inn foran mål og der kom Mogstad alene med keeper fikk ballen i hodehøyde, men satte den like over tverrliggeren.

Surnadal fortsatte å presse, og i det 18. minutt kom målet. Etter en opprulling med Dan Blekken på Surnadals høyre side, havnet ballen hos Bjørnar Dalsegg Sæter på hjørnet av sekstenmeteren på venstre side. Han lurte av en mann tok noen steg inn mot midten og fyrte av. Utagbart nede i nærmeste hjørne. Et flott  mål.

I det 37 minutt satte Stein Todalshaug et frispark fra 20 meter i krysset, men desverre på utsiden av stolpen. Ålesund hadde ingen riktig farlige målsjanser i første omgang, sjøl om Surnadals keeper John Arvid Aamodt Husby måtte strekke seg så lang han var på et langskudd.

Husby gjorde en lilknende redning i andre omgang, men nærmere kom ikke Ålseund, til tross for dominans i andre omgang. Surnadal ryddet godt unna og var farlige på kontringer.

- Laget var litt sliten i andre. Gutta jobbet som helter i første, og var kyniske i andre, sier Stavne.

Stein Todalshaug var farligst. Han snappet en dårlig klarering på midtstreken, satte fart lurte av en spiller kom ned til dødlinja innefor fem-meteren og klarte nesten å få tråklet ballen i mål. Men det blei med det ene målet. Surnadal rei av stormen og sikret seg sin første seier i årets serie.

- Viktig å få denne starten på ei uke med tre kamper. Endelig har vi marginene på vår side, sier kaptein Trond Blekken.

Hødd venter borte torsdag før uka avsluttes mot AK heime søndag. Helge Drøpping kom inn i Surnadals angrep i andre omgang og viste gode takter.